minutka.si

Članki

Ure in zapestnice

Maijlo.10.jpg

Na obzorju je nov trend nošenja zapestnih ur skupaj z zapestnicami. In kolikor je različnih ur ter okusov, toliko je tudi različnih zapestnic in kombinacij z urami, ki jih lahko ustvarimo.

Pozor! Prihajajo pametne ure

Smart.Watch.jpg

Po napovedih analitične hiše Canalys lahko v letu 2014 pričakujemo kar 900 % porast prodaje pametnih ur glede na letošnje leto. Predvsem po zaslugi enega največjih ponudnikov zabavne elektronike Sony bo letos prodanih približno 500.000 tovrstnih enot. Ponudba nove generacije pametnih zapestnih napav podjetij Apple, Google, Microsoft, Samsung in drugih pa bo po njihovi oceni naslednje leto naravnost eksplodirala in dosegla prodajo neverjetnih 5 milijonov enot.

Patek Philippe prodan za rekordnih 2,25 milijona dolarjev

petek.philippe.christies.jpg

Iz New Yorka je prišla vest, da je bila preko spletne avkcijske hiše Christie’s za 2,25 milijona ameriških dolarjev prodana žepna ura Patek Philippe - Grand Complication. Omenjeni znesek je najvišji izkupiček za uro Patek Philippe Grand Complication dosežen preko spleta doslej. Pričujoča ura Patek Philippe Grand Complication ref. 97912 je minutna repeticija z večnim koledarjem, 'split-seconds' kronografom, miniaturnim gongom in luninimi menami. Izdelana je bila leta 1898 in je iz 18K zlata.

Panerai se usmerja v drobno prodajo

Panerai.Boutique.22.jpgNobena skrivnost ni, da je Azija s svojim gospodarskim razcvetom in v času ekonomske krize v razvitem svetu postala izjemno zanimiv trg za prestižne izdelke. Mnogi proizvajalci, med njimi tudi Officine Panerai, zato svojo poslovno pozornost na različne načine usmerjajo prav tja.

Manufaktura Panerai, na katero je imela v preteklosti pomemben vpliv italijanska mornarica, je zato odprla svoj tretji butik v Hong Kongu in 49. po vrsti v svetu. S povsem novim pristopom v teh prodajalnah ponujajo štiri linije svojih ur, in sicer: Historic, Contemporary, Specialties in Special Editions. Z njimi želijo izpolniti pričakovanja kupcev prestižnih ur, zbirateljev in svojih fenov.

minutka.si minutka.si minutka.si