minutka.si

AHCI - tam, kjer se vse začne

AHCI.1.jpg

AHCI (Horological Academy of Independent Creators) je združenje neodvisnih urarjev s sedežem v švicarskem mestu Zürich. Eden od ustanoviteljev, Svend Andersen, je ob ustanovitvi akademije leta 1984 dejal: 'At the AHCI you can touch the watchmaker who makes your watch.'

                         

S tem je želel poudariti dvoje. Prvič, da poleg industrijske proizvodnje ur in mehanizmov pomemben prostor zasedata tudi umetnostno in ročno urarstvo. In drugič, urarja pri katerem naročite svojo uro, lahko tudi osebno spoznate in hkrati spremljate njeno izdelavo.

AHCI.2.jpg

Obstoj akademije temelji na vrednotah klasičnega urarstva. Njeno poslanstvo je vzdrževanje izjemne horološke dediščine, promocija inovacij in čudovitega urarskega poklica ter pomoč mladim talentom za razvoj njihovih lastnih urarskih znamk. Trenutno združenje šteje 32 urarskih imen z vsega sveta. Naj naštejem le nekatere: Kari Voutilainen, Peter Speake-Marin, Christiaan Van der Klaauw in François-Paul Journe. Kot zanimivost pa še podatek, da je tam svojo zgodbo o uspehu začela pisati tudi prestižna urarska znamka Franck Muller.

AHCI.3.jpg

AHCI sodeluje na urarskem sejmu Baselworld že od leta 1987. Tam lahko urarje spoznate tudi osebno in si hkrati ogledate njihove izjemne estetske in tehnološke stvaritve.

Vir: ahci.ch

Kari Voutilainen :
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si