minutka.si

Dogodki

Omega - Rio 2016

 

Olimpijske igre so športni fenomen, ki se ga udeležujejo najboljši športniki sveta in ki pritegne izjemno pozornost javnosti. O medaljah često odločajo tudi tisočinke sekunde. Da bo na Olimpijskih igrah 'Rio 2016', ki se začnejo to soboto, vse v povezavi z merjenjem časa potekalo v redu, bo poskrbela švicarska Omega.

Rezultati nagradne igre

FB_minutka_logo.jpg

Nagradna igra, ki sta jo pripravila urarski portal minutka.si in spletna trgovina nakupcek.si Urarstva Robnik iz Kranja, je končana. Vsem sodelujočim se lepo zahvaljujemo za sodelovanje. Med tistimi, ki ste všečkali FB profila obeh prirediteljev ali novico, smo izžrebali 6 nagrajencev. Prva nagrada je NATO pašček za uro po lastni izbiri, petim nagrajencem pa bo Urarstvo Robnik brezplačno zamenjal baterijo na kvarčni uri.

Sodeluj in osvoji nagrado!

nagradna.1.jpg

Urarski portal minutka.si in Urarstvo Robnik iz Kranja sta pripravila nagradno igro, v kateri lahko osvojiš lepo in praktično nagrado. V igri sodeluješ tako, da preko svojega Facebooka všečkaš FB profila obeh prirediteljev: minutka.si in spletne trgovine Urarstva Robnik. Če si že prijatelj, všečkaj le novici na obeh profilih. Nagradna igra bo potekala do 30. oktobra 2013, ko bomo izžrebali 6 nagrajencev.

Tissot uradni časomerilec Eurobasket 2013

tissot.t.touch.expert.1.jpg

FIBA (Fédération Internationale de Basket-ball) je sporočila, da je podaljšala partnerstvo s švicarskim urarjem Tissot za štiri leta. S podpisom pogodbe Tissot postaja uradni časomerilec za vsa tekmovanja Fibe, vključno s prihajajočim prvenstvom EUROBASKET 2013, ki ga gosti Slovenija in bo potekalo od 4. do 22. septembra 2013 v prenovljenih dvoranah v Ljubljani, Celju, Kopru in na Jesenicah.

Osvoji uro TAG Heuer Carrera!

Win.TAG.Heuer.jpg

V počastitev 50. obletnice legendarne serije športnih ur TAG Heuer Carrera je spletna stran WtheJournal.com pripravila zanimivo nagradno igro.

Vse kar morate storiti je, da si na svoj iPhone (Apple Store) ali Android (Google Play) pametni telefon prenesete brezplačno aplikacijo WtheJournal. Pravico do igranja dobi vsak, ki posname svojo uro v 'Pop Art' stilu in jo s pomočjo navodil, ki jih najde v zavihku Contest, pošlje komisiji.

Rolex prihaja v F1

Rolex_F1.logo.jpgRolex bo v sezoni 2013 postal uradni časomerilec prvenstva v formuli 1.

Dogovor o globalnem partnerstvu so na uradni slovesnosti okronali Bernie Ecclestone, Sir Jackie Stewart in predstavniki Rolexa. Kot rezultat dogovora se bo Rolexov logotip pojavljal na panojih okrog dirkališč in na sistemih za merjenje časa.

TAG Heuer Mikrogirder Chronograph - ura leta 2012

Mikrogirder.GPHG.jpgNovembra vsako leto v Grand Theatru v Ženevi poteka tekmovanje za prestižno urarsko nagrado - ura leta

“Grand Prix de l’Horlogerie de Genève” je urarski mega dogodek, ki ga mnogi enačijo s podelitvijo Oskarjev v filmskem svetu. Laskavi naslov “Aiguille d’Or” (Golden Hand) je letos po izboru sodnikov pripadel švicarskemu TAG Heuerju

"Smo popolnoma prevzeti! Vsa leta smo dobivali priznanja, prvič pa smo osvojili nagrado za najboljšo uro v vseh kategorijah. Na svoj dosežek smo izredno ponosni, Mikrogirder je namreč nov tehnološki dosežek v urarski industriji. Nič manj kot popolnoma na novo razvit koncept mehanizma, ki je 300 let poganjal mehanske ure,"  je navdušeno dejal Jean-Christophe Babin, predsednik in CEO znamke TAG Heuer.

Breitling - David Beckham Transocean Unitime

David_Beckham_Breitling_Unitime.jpgBreitling je izbral Davida Beckhama za promotorja svojega časomera Transocean Chronograph Unitime. Z novo kampanjo je tako vzpostavljena trdna vez za dolgoročno sodelovanje med inovativno švicarsko urarsko znamko in eno izmed najbolj prepoznavnih oseb iz sveta šovbiznisa.

Slavni športnik David Beckham je pred fotografe stopil na pristajalni stezi vesoljske baze Mojave v Kaliforniji. Dejal je, da od nekdaj občuduje Breitling, ki ne le, da izdeluje vrhunske ure, ampak ga je prepričal tudi z brezčasnim dizajnom.

Apple švicarjem plačal 21 MIO $

iPad.railway.pngApple je lastnikom intelektualnih pravic dizajna ure švicarskih železnic plačal 16,5 milijona evrov.

Njihov najnovejši iPad je namreč uporabil zaščiten dizajn značilen za ure švicarskih železnic in to brez predhodnega soglasja lastnikov avtorskih pravic.

Podobnosti med kopiranim dizajnom in originalom so očitne, čeprav so pri Applu vztrajali, da so razlike velike. S tem se kaže dvoličnost ameriškega giganta, ki ima različne kriterije kadar gre za kopiranje njihovih izdelkov in ko sami kopirajo druge. Na koncu se je Apple s predstavniki švicarskih železnic vendarle pogodil za poravnavo v omenjenm znesku in s tem pravno uredil spor. 

minutka.si minutka.si minutka.si