minutka.si

Damske ure

breguet_marine_lady.jpg

Ženske so skozi čas pomembno vplivale na spremembe tako v družbi, modi kot tudi pri evoluciji časomerov. Prve ženske ure so bile predvsem okrasne in so sporočale statusni položaj ženske v družbi. V 18. stoletju, z razvojem urnih mehanizmov, so ženske ure postajale tudi natančen časomer.

Zgodovina je pokazala, da so bile zapestne ure prvenstveno ustvarjene za ženske. Moški so jih sprejeli šele kasneje. Sprva so bile zapestne ure okras, prikazovanje časa pa je bilo drugotnega pomena. 19. stoletje pomeni začetek revolucije umetnosti nošenja ur.

20. stoletje je prineslo dokončno osvoboditev žensk, s tem pa eksplozijo kreativnosti v modi in oblikovanju ter umetnosti. Zapestne ure so postale prisotne povsod. Nove možnosti in inovacije so omogočile razvoj novih stilov in dodatnih funkcij.

Danes je na tržišču široka paleta ženskih ur. Naj bodo ure mehanske, kvarčne, okrašene z diamanti, preproste, ekstravagantne, tudi moške... vse odražajo stil in okus ženske, ki je izbrala uro primerno trenutku, počutju ali zgolj trenutni potrebi.

 

minutka.si minutka.si minutka.si