minutka.si

TAG Heuer gre po svoje

TAG.Heuer.Caliber.1887.1.jpgPo odločitvi urarskega giganta Swatch group, da prekine dobavo ETA mehanizmov vsem kupcem izven svoje skupine, so se urarji morali znajti vsak po svoje. Nekateri so se obrnili k proizvajalcem klonov preizkušenih mehanizmov, kot so na primer Sellita, Soprod in Technotime, drugi so bili prisiljeni investirati v razvoj lastnih kalibrov.

Po pričakovanju je takšno odločitev sprejel tudi TAG Heuer, saj si z močnim finančnim zaledjem razvoj svojih mehanizmov z lahkoto tudi privošči. Novica, da se TAG Heuer v popolnosti umika od oskrbe s proizvodi skupine Swatch, je morda celo nekoliko pozna, v vsakem primeru pa je to odlična naložba v prestiž te znamke.

TAG Heuer napoveduje, da bo okrepil proizvodnjo (pogojno) lastnega mehanizma 1887, ki bo pokril segment ur Carrera, Link in Aquaracer ter pričel z razvojem povsem novega 'high-end' kalibra, ki ga bo izdeloval in sestavljal v novih proizvodnih prostorih v Chevenezu. TAG Heuer zagotavlja, da bo mehanizem 100% razvit in izdelan z lastnimi zmogljivostmi, s proizvodnjo pa namerava pričeti proti koncu leta 2013.

TAG.Heuer.1887.jpg

Razumeti je, da bo nov mehanizem uvrščen nad caliber 1887, vgrajevali pa ga bodo v časomere, ki jih trenutno poganja caliber 36. Novica sicer še ni uradno potrjena, a po vsej verjetnosti bo novinec zgrajen na tehnoloških osnovah kronografa, ki poganja TAG Heurejeve zadnje inovacije Mikrograph, Mikrotimer, Mikrogirder in Mikrotourbillon.

TAG.Heuer.Calibre.1887.expl.jpg

Vmes bo TAG Heuer Caliber 16 (temelječ na ETA 7750), ki ga najdemo v modelih Carrera, Link in Aquaracer nadomestil z mehanizmom Sellita 500. Kalibra sta skoraj popolnoma enaka in TAG Heuer zagotavlja, da kupci razlike ne bodo opazili.

Vir: calibre11.com

TAG Heuer - Caliber 1887 :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si