minutka.si

Ure iz lesa

WEWOOD.1.jpg

Lesena zapestna ura? Popoln izdelek za ljubitelje ur in lesa. Leseno ohišje, zapestnica, luneta in krona - vse leseno z izjemo seveda mehanizma.

                         

Najprej pritegne pozornost (glede na to, da je ura iz lesa) narebričena luneta in 15-minutna razdelitev na njej. Luneta je na pogled tako prepričljiva, da sem jo poskušal zavrteti v eno in v drugo smer. Seveda to ni bilo možno in izkazalo se je, da gre zgolj za fiktiven namen. Številčnica je kontrastna, pregledna, po robovih pa polirani indeksi v odboju svetlobe vtisljivo pobliskavajo.

WEWOOD.2.jpg

Zapestnica je glede na premer ohišja precej široka, saj meri kar 25,5 mm. Gre za eno redkih zapestnic, ki sem jo lahko nosil nastavljeno tesneje kot običajno, saj je otip okoli zapestja komaj zaznaven. Celotna ura je namreč izjemno lahka. Na pogled in dotik torej nadvse prijetna zapestnica in do sedaj edina (pa sem jih preizkusil kar nekaj), ki bi jo lahko nosil tako pozimi kot tudi poleti. Zanimala me je tudi vodotesnost ohišja. Saj ne, da bi od lesene ure kaj posebej pričakoval, pa vendar. Rezultat: tesnenja ni. Svetujem torej, da se z leseno uro izogibate vsakovrstnih stikov z vodo, umazanijo ali vlago.

WEWOOD.3.jpg

Po tednu dni nošenja bi vtise lahko strnil takole. Sponka za zapenjanje pasu je enostavna, brez dodatnega varovala, a zahteva kar nekaj spretnosti in vaje, da jo uloviš v pravi položaj. Ko pa je speta skupaj, kar se zgodi z nedvomno dobro zaznavnim »klikom«, lahko ostaneš miren, da se sponka po kakšnem čudnem naključju ne bi odpela. Če bi ocenjeval izdelek z očmi ljubitelja bolj prestižnega urarstva, bi se težko opredelil, kar pa tudi ni bil moj prvotni namen. Pomembno je, da so se avtorji tega zanimivega eko modnega dodatka, ki mimogrede zelo točno prikazuje čas (mehanizem Miyota 2035 je namreč v enem tednu zaostal za pičlo sekundo), s konkurenco pogumno pomerili na dodobra zasičenem področju osebnih, okrasno - uporabnih predmetov in nas z uspehom vse skupaj prav prijetno presenetili in razveselili.

WEWOOD.5.jpg

We wood ure izdelujejo v številnih naravnih odtenkih lesa, ki so zelo prijaznega videza in dokaj prikladne za barvno uskladitev z udobnejšimi priložnostnimi oblačili. In slednjič, vse pogosteje poslušamo zahteve o novi razvojni paradigmi; prepotrebni vrnitvi delovnih mest iz Azije nazaj v EU. Žal pa nam je nekaj delovnih mest odnesel tudi ta produkt, o čemer zelo zgovorno priča napis: Born in Florence, Italy – made in China.

Vir: we-wood.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si