minutka.si

Pozor! Prihajajo pametne ure

Smart.Watch.jpg

Po napovedih analitične hiše Canalys lahko v letu 2014 pričakujemo kar 900 % porast prodaje pametnih ur glede na letošnje leto. Predvsem po zaslugi enega največjih ponudnikov zabavne elektronike Sony bo letos prodanih približno 500.000 tovrstnih enot. Ponudba nove generacije pametnih zapestnih napav podjetij Apple, Google, Microsoft, Samsung in drugih pa bo po njihovi oceni naslednje leto naravnost eksplodirala in dosegla prodajo neverjetnih 5 milijonov enot.

Smart.Watch.2.jpg

Pametne zapestne ure niso nova generacija dodobra uveljavljenih kvarčnih ur niti niso pametni telefoni. Pravzaprav jih lahko umestimo nekam vmes. Z zelo zmogljivo strojno, programsko opremo in z različnimi senzorji ponujajo precej več kot le merjenje časa, po drugi strani pa predvsem zaradi omejitev pri velikosti zaslonov (še) ne morejo nadomestiti pametnih telefonov. Prihod pametnih ur je izjemna priložnost za pisce različnih aplikacij kot tudi za oblikovalce. Elektronska zapestna ura bo tako lahko lep in hkrati uporaben modni dodatek z vremensko postajo, predvajalnikom glasbe, središčem za komunikacijo in elektronsko druženje, dostopom do interneta, športni ali medicinski pripomoček in podobno. Končne zmogljivosti zapestnih elektronskih naprav v prihodnje so s skokovitim razvojem tehnologije in materialov bržkone omejene prav toliko kot naša domišljija.

Smart.Watch.1.jpg

Nekateri torej napovedujejo poplavo pametnih ur in ob zavedanju (predvsem mlajših) uporabnikov, da gre za poleg prikazovalnika časa predvsem za zelo uporabne pripomočke, tudi upad zanimanja za klasične zapestne ure. Morda je v tem celo nekaj resnice, a se nehote tisti, ki spremljamo urarske trende ob tem spomnimo na 70. leta minulega stoletja, ko so urarski trg preplavile kvarčne ure in dodobra zamajale do tedaj trdne temelje klasičnega urarstva. Ti se, kot vemo, niso podrli in prepričan sem, da se tudi tokrat ne bodo.

Vir: canalys.com

Komentarji   

0 #3 criptus 17:34 08-10-2013
Samsung Smart Watch

http://www.businessinsider.com/this-is-the-samsungs-smart-watch-the-galaxy-gear-2013-9
Citat
0 #2 criptus 08:14 05-09-2013
http://techcrunch.com/2013/09/04/your-turn-apple/#!
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si