minutka.si

Ljudje

Messi - zlat igralec z zlato uro

leo_messi.AP.jpg

Lionel Messi je že četrtič zapored osvojil prestižno nagrado Zlata žoga (Golden Ball - Ballon d'Or) in tako postal edini nogometaš na svetu, ki mu je to uspelo.

"Je preprosto najboljši nogometaš na svetu. Izjemno nadarjen igralec, ki kot za šalo preigrava nasprotnike in trese njihovo mrežo, izvrsten timski igralec. Leo Messi je kot da prihaja z drugega planeta. Z žogo med svojimi nogami je čudež, ki ga ni možno pojasniti," je s ponosom zapisal švicarski urar Audemars Piguet, s katerim je Messi pred dvema letoma podpisal pogodbo o partnerstvu. Njegova zgodba pa ni bila vedno tako bleščeča, saj se je dolgo časa boril z nevarno boleznijo, ki jo je z izjemnim pogumom in trudom, pa tudi s pomočjo nogometnega kluba Barcelona, ki je verjel vanj, na koncu premagal.

Putinova zbirka zapestnih ur

Putin.Watch.12.jpgRuski predsednik ali car Putin, kot ga nekateri imenujejo, živi vse prej kot skromno življenje.

Publikacija ruske oporečniške skupine Solidarnost je objavila članek, v katerem razkriva zanimive podrobnosti o Putinovi lastnini. Na različnih javno objavljenih fotografijah so na predsednikovi desni roki (Putin nosi uro na desni roki) prepoznali 11 ročnih ur najboljših prestižnih znamk. Vrednost ur naj bi bila po njihovi oceni več kot pol milijona evrov in naj bi tako kar za 6-krat presegala predsednikovo letno plačo.

IWC Big Pilot’s Watch - Muhammed Ali

IWC.Muhamed.Ali.jpgIWC je predstavil nadvse zanimivo omejeno serijo svojega velikega pilota, posvečeno slovitemu boksarju Muhamedu Aliju.

Kazalci, urni indeksi in notranjost usjenega pasu so obarvani v temno rdečo barvo, ki spominja na priljubljeno barvo njegovih boksarskih rokavic. Ostali detajli številčnice in šivi notranjega dela usnjenega pasu so beli, tako kot kratke hlače, s katerimi je Ali v svojem značilnem slogu nastopal v boksarskih ringih.

Yohan Blake na 100 m z uro Richard Mille

RM.Blake.jpgJamajški šprinter številka 2 na londonski olimpijadi Yohan Blake je v teku na 100 m pritegnil veliko pozornost tako gledalcev kot tudi MOK (mednarodnega olimpijskega komiteja).

Pa ne le zaradi svojih izjemnih dosežkov in značilnega obnašanja, pač pa tudi zaradi 500.000 $ vredne ure, ki jo je nosil na svojem zapestju. Gre za unikatno izvedbo časomera Richard Mille z vložki nacionalnih barv Jamajke - svetlo zelene in rumene. Uro z uradnim imenom Richard Mille Tourbillon je Blake nosil v polfinalu in finalu teka na 100 m, na katerem je za 12 stotink sekunde zaostal za svojim rojakom in trenutno najboljšim šprinterjem na svetu Usainom Boltom.

Na dražbi prodali uro Stevea McQueena

TAG.Heuer.McQueen.jpgUro, ki jo je v filmu Le Mans leta 1971 nosil sloviti ameriški filmski igralec Steve McQueen, so na dražbi filmskih spominkov prodali za skoraj 800.000 ameriških dolarjev, so sporočili iz dražbene hiše Profiles in History.

Ročno uro znamke Heuer, ki jo je igralec nosil v akcijskem filmu Le Mans, so prodali za 799.500 ameriških dolarjev (643.616 evrov), kar je največ kolikor so iztržili za uro katerega od hollywoodskih igralcev.

Zapestno uro Monaco je Heuer (predhodnik današnjega TAG Heuer) predstavil leta 1969. Ura je postala legendarna predvsem po zaslugi filma Le Mans, o njej pa je bilo napisano že nešteto zgodb.

Audemars Piguet - Leo Messi Royal Oak Chronograph

AP.Leo.Messi.11.jpgAudemars Piguet je v počastitev uspešnega partnerstva z enim od najboljših nogometašev današnjega časa in ambasadorjem znamke Lionelom Messijem predstavil posebno omejeno serijo Royal Oak Leo Messi Chronograph.

AP Royal Oak Leo Messi je na voljo v treh različicah, in sicer: v 500 primerkih iz plemenitega jekla, 400 iz rožnatega zlata in 100 primerkih izdelanih iz platine.

Vse ostale podrobnosti izvedenk so enake, vključno z lunetami narejenimi iz tantala, materiala, ki se v zadnjem času zaradi svojih izjemnih lastnosti vse pogosteje uporablja v visokem urarstvu.

F. P. Journe in Jean Alesi

FP.Journe.Alesi.jpgUpokojena legenda Formule 1 in ambasador skupine Lotus Jean Alesi je sprejel nov izziv. V letu 2012 se bo skupaj s švicarskim urarjem F. P. Journe preizkusil v dirki Indianapolis 500.

Lotus je lahko ponosen na svoje uspehe v zgodovini dirk Indianapolis 500, saj je leta 1965 slavil zmago z Jimom Clarkom. Lani se je vrnil na tekmovanja s kar petimi dirkalniki in z motorjem, ki ga je v popolnosti razvil sam. Letos je Lotus razširil sodelovanje še s švicarskim urarjem F. P. Journe in z nekdanjim dirkačem F 1 Jeanom Alesijem.

Človek raketa preletel švicarske alpe

Breitling.Jet.Man.jpgŠvicarju Yvesu Rossyiju je z raketnimi krili na hrbtu v formaciji z dvema reaktivnima letaloma uspel prelet preko Švicarskih Alp.

Jetman (človek raketa) je let začel s skokom iz helikopterja, oblečen v posebna krila opremljena s štirimi raketnimi motorji. Po končanem letu je Rossy s pomočjo padala varno pristal na tleh. Posnetek leta si lahko ogledate v nadaljevanju.

Dr. George Daniels 1926 – 2011

george_daniels.jpgSpletna stran omegawatches.com je sporočila žalostno vest, da je pred kratkim v starosti 85 let umrl urarski genij in dolgoletni sodelavec Omege Dr. George Daniels.

Anglež je več kot 60 let svojega življenja posvetil urarstvu, najbolj pa ga poznamo po njegovi revolucionarni iznajdbi - zaskočnem mehanizmu Co-Axial. Dr. Daniels je v svoji domovini služboval na uglednih mestih v urarski panogi, bil je tudi predsednik londonskega Horološkega inštituta. Za svoje delo je prejel več visokih priznanj, med njimi leta 1985 orden MBE (Member of the Most Excellent Order of the British Empire) in leta 2010 orden CBE (Commander of the Most Excellent Order of the British Empire). Za izredne zasluge v urarstvu mu je priznanji podelila britanska kraljica Elizabeta II.

Blaž Kavčič – ambasador elegance v športu

Longines.Blaz.Kavcic.1_.jpgLongines je tradicionalna švicarska urarska hiša, katere zgodovina sega skoraj 180 let v preteklost. Že nekaj let je močno povezana s tenisom, njihova povezanost z legendarnima Andrejem Agassijem in Stefanie Graf pa ima tudi močno humanitarno noto. Zato ni naključje, da s svojim sloganom »Elegance is an attitude« (eleganca je drža) želijo poudariti, da so v dojemanju elegance pomembne človečnost ter moralne in duhovne vrednote, na katere današnja tekmovalna družba pogosto pozablja.

Dalajlama - Rolex ali Patek Philippe?

Dalajlama.Patek.jpgDilema o tem, ali je Dalajlama od ameriškega predsednika Roosevelta leta 1943 v dar prejel uro Rolex ali Patek Philippe, je končno razjasnjena.

Tibetanski duhovni voditelj Dalajlama je nedavno tega med obiskom v New Yorku na vprašanje novinarja, katero uro je dobil v dar odgovoril, da sta mu še pred koncem druge svetovne vojne dva ameriška vojaška predstavnika prinesla pismo predsednika Roosevelta, ob njem pa škatlo, v kateri je bila zlata ura Patek Philippe.

Bil sem še majhen fant, ura je bila zelo lepa in izredno sem se je razveselil, je dejal Dalajlama. Od takrat je bila nekajkrat na popravilu, a še vedno jo imam in še vedno deluje.

minutka.si minutka.si minutka.si