minutka.si

Internet in visoko urarstvo

ww_report_4.jpgSpletna stran worldwatchreport.com že od leta 2004 na zanimiv način proučuje in spremlja trende visokega urarstva na internetu. Ugotavljajo jih s statistično analizo več sto milijonov ključnih besed povezanih z urarstvom, s katerimi uporabniki interneta preko največjih svetovnih iskalnikov iščejo informacije o urah in o internetnih prodajalnah z urami.

Letno poročilo 'The World Watch Report' je v sedmih letih postalo pomemben in verodostojen vir informacij za vse tiste, ki potrebujejo različne podatke o dogajanju na svetovni internetni urarski sceni. Ugotavljajo se kazalniki, kot so: priljubljenost posameznih znamk in modelov, podatki o ambasadorjih, iskalne navade potencialnih kupcev (iskanje cen, distribucija, ure iz druge roke) in podobno, v analizo pa je zajetih 25 najpomembnejših svetovnih urarskih znamk.

Poglejmo nekaj trendov, ki so v zadnjih letih najbolj zaznamovali urarsko internetno industrijo. 

Daytona.jpgZ razširjenostjo, s priljubljenostjo in z demokratizacijo interneta ter razvojem mehanizmov za varne finančne transakcije, trend prodaje ur preko interneta v zadnjih letih eksponentno narašča. 90% vseh povpraševanj po urah na internetu je povezanih z znamkami Rolex, Omega, TAG Heuer, Cartier in Breitling. Prvo mesto med najbolj iskanimi modeli je dolgo pripadalo Rolexovi Daytoni, letos pa ga je prevzel Omegin Seamaster.

Delež poizvedb povezanih s ponaredki ur je v primerjavi z ostalimi poizvedbami žal precej visok, a v zadnjem času vztrajno pada in trenutno ne presega 5%. Največ, kar 80% vseh poizvedb o ponaredkih se nanaša na urarsko znamko Rolex.

V zadnjih dveh desetletjih je razcvet gospodarstev v tako imenovani skupini BRIK (Brazilija, Rusija, Indija in Kitajska) močno vplival na povečanje prodaje ur v te države. Enak trend velja tudi za internet, saj 29% vseh poizvedb trenutno prihaja prav iz držav BRIK. Število poizvedb bo kmalu prehitelo Evropo, katere delež pada in je trenutno 32%. Najbolj iskani urarski znamki pri Kitajcih sta Omega in Longines, medtem ko sta za primerjavo pri Američanih Rolex in Breitling.

sn.jpgRaziskava objavljena v poročilu je zajela tudi trende povezane s socialnimi omrežji, ki tako kot iskalniki predstavljajo pomembno vez med urarskimi znamkami in uporabniki interneta. Z izjemo znamk Rolex in Patek Philippe, imajo vse najpomembnejše urarske znamke svoje uradne profile na Facebooku, večina pa je s svojimi objavami prisotna tudi na Twitterju in YouTubu. Najbolj priljubljene urarske znamke na Facebooku so po številu oboževalcev sodeč Bulgari, Hublot in TAG Heuer. Od letošnjega leta poročilo zajema tudi kvalitativno oceno popularnosti znamk, ki se določa po številu različnih interakcij z uporabniki in po številu objav. Vodilni trio v tej kategoriji so znamke Zenith, Chopard in Omega.

Trendi in vedenjski vzorci oboževalcev in potencialnih kupcev ur bodo v naslednjih letih vsekakor tesno povezani z rastjo priljubljenosti tabličnih računalnikov in pametnih mobilnih telefonov. Razvijalci novih tehnologij tako prav gotovo ne bodo ostali brez dela, saj imajo izzivov v prihodnje na voljo več kot dovolj.

logo_minutka.jpgTrendov, pomena in prednosti interneta kot vira informacij se še kako zavedamo tudi na portalu www.minutka.si. Svoje cenjene bralce zato vseskozi oskrbujemo z novicami in aktualnim dogajanjem s področja visokega urarstva. Za primerjavo priljubljenosti urarskih znamk med rezultati omenjene raziskave in statistiko ogledov na portalu www.minutka.si povejmo, da iskalne navade Slovencev prav v ničemer ne odstopajo od navad drugih. Najbolj priljubljene znamke po številu ogledov so namreč Breitling, TAG Heuer, Rolex in Omega (v tem vrstnem redu).

Vir: europastar.com/news

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si