minutka.si

TAG Heuer Mikrogirder Chronograph - ura leta 2012

Mikrogirder.GPHG.jpgNovembra vsako leto v Grand Theatru v Ženevi poteka tekmovanje za prestižno urarsko nagrado - ura leta

“Grand Prix de l’Horlogerie de Genève” je urarski mega dogodek, ki ga mnogi enačijo s podelitvijo Oskarjev v filmskem svetu. Laskavi naslov “Aiguille d’Or” (Golden Hand) je letos po izboru sodnikov pripadel švicarskemu TAG Heuerju

"Smo popolnoma prevzeti! Vsa leta smo dobivali priznanja, prvič pa smo osvojili nagrado za najboljšo uro v vseh kategorijah. Na svoj dosežek smo izredno ponosni, Mikrogirder je namreč nov tehnološki dosežek v urarski industriji. Nič manj kot popolnoma na novo razvit koncept mehanizma, ki je 300 let poganjal mehanske ure,"  je navdušeno dejal Jean-Christophe Babin, predsednik in CEO znamke TAG Heuer.

Babin.GPHG.jpg

TAG Heuer je z razvojem Mikrogirderja izzval tri stoletja staro klasično mehansko (spirala / nemirka) tehnologijo in ustvaril povsem nov konceptni mehanski kronograf z natančnostjo prikaza izjemnih 1/2000 sekunde. To pomeni, da nov mehanizem bije s frekvenco kar 1.000 Hz.

Mikrogirder.side.jpg

Odprtina na številčnici pod logom znamke in napisom Mikrogirder razkriva tri gredi. Gre za 'linearni' oscilator, ki vibrira pod zelo majhnimi koti v primerjavi s klasičnim spiralnim, katerega oscilator niha z do 320. stopinjami. Taka zasnova mu prinaša bistveno prednost pri doseganju visokih frekvenc.

Mikrogirder.dial.jpg

Pri TAG Heuerju so zatrdili, da so v laboratorijskih pogojih z novim oscilatorjem dosegali frekvence do 3.000 Hz, kar pomeni, da bo imela nova rešitev v prihodnosti še zelo velik potencial. Inženirji se po drugi strani zavedajo, da tako visoke frekvence delovanja mehanskih urnih oscilatorjev prinašajo tudi nove izzive, kot so na primer trenje mehanskih delov in njihova obraba ter rezerva navitja, s katerimi se bodo morali še zelo resno spopadati.

Mikrogirder.balance.jpg

TAG Heuer je obenem potrdil, da bo Mikrogirder 2000, ki je bil predstavljen kot konceptna ura na Baselworld 2012, v nekaj mesecih prišel tudi v redno produkcijo. Pod nekoliko drugačnim imenom Mikrogirder 10000 in z nekaterimi estetskimi popravki (slika spodaj) bo na voljo v omejeni seriji. Kjub drugačnemu imenu imata uri enak mehanizem.

Microgirder_2000_1000.jpg

Vir: avant-gardiste.com | calibre11.com

TAG Heuer - Mikrogirder 1000 :

Jean-Christophe Babin predstavlja TAG Heuer - Mikrogirder 2000 :
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si