minutka.si

Ukradli za 800.000 € zapestnih ur

Manchester_robbery.2.jpgBritanska policija še vedno išče tri maskirane tatove, ki so pred kratkim v Manchastru (Severna Anglija) ukradli okoli 100 prestižnih ročnih ur, katerih vrednost je več kot 800.000 €.

Policija je sporočila, da je trojica moških oblečenih v svetleča oblačila v večernih urah vstopila v prodajalno prestižnih ur Selfridges in pred očmi presenečenega prodajalca ter strank odnesla zapestne ure v vrednosti 810.000 €. Pri tem so s sekiro razbili nekaj vitrin.

Tatovi, ki so za svoj podvig potrebovali vsega 80 sekund, so s plenom v črnih torbah pobegnili iz prodajalne, pred katero jih je čakal črn mecedes z voznikom. Avto so kasneje našli zapuščen nekaj ulic stran.

Manchester_robbery.1.jpg

Policija je bliskovito akcijo, v kateri k sreči ni bil nihče ranjen, ocenila kot skrbno načrtovano in izvedeno. Tatove so očitno zanimale le najboljše urarske znamke, saj so odnesli ure proizvajalcev, kot so: Cartier, Jaeger le Coultre in Hublot.

Manchester_robbery.3.jpg

Oropana trgovina Selfridges je sicer precej priljubljena pri nogometaših. Prav tu je namreč slavni David Beckham za svojo ženo Viktorijo in zase nakupil ure v vrednosti nekaj tisoč funtov.

Vir: bbc.co.uk 

Nadzorna kamera je ujela tatove na delu :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si