minutka.si

Jean-Claude Biver prevzel Zenith

Urarski svet je nekoliko presenetila novica, da je Jean-Claude Biver prevzel vodenje Zenitha. Na tem mestu je zamenjal dosedanjega prvega menedžerja Alda Magada.

                         

 

Presenetila zato, ker je Zenith član skupine LVMH, kar pomeni, da je Biver (prej CEO urarske divizije LVMH) pravzaprav sestopil na nižji položaj. Sprememba v vrhu Zenitha je bila že nekaj časa pričakovana, ne pa tudi informacija o tem kdo bo prevzel krmilo. Zenith je tako zadnji na seznamu prestižnih urarskih znamk skupine LVMH, ki jim je predsedoval Biver. Pred tem je namreč najprej prevzel vodenje Hublota, zatem pa še TAG Heuerja.

Razlogi za tak ukrep so slabi prodajni rezultati Zenitha ter nezaupanje in nesoglasja z upravo. Podrobnejši razlogi za takšna trenja sicer niso znani, precej verjetno pa gre za nestrinjanje zdaj že bivšega vodstva Zenitha s strateškimi cilji urarske divizije skupine LVMH. Biver je namreč poleg povečanja prodaje izpostavil učinkovitejšo sinergijo omenjenih treh blagovnih znamk, predvsem pa njihov nov plasma na trg prestižnih izdelkov. Biver tako vidi TAG Heuer v vstopnem razredu kot tehnološko napredno, športno znamko z dostopnimi cenami, Zenith v srednjem razredu s tradicijo, zgodovino, eleganco in visoko kakovostjo, Hublot pa, kar je zanimivo, uvršča v sam vrh urarske ponudbe skupine LVMH.

Jean-Claude Biver je za Zenith napovedal tudi zmanjšanje števila modelov ur in obljubil povsem nov kronograf. Zagotovil je, da bo znamki povrnil ugled, ki ga je že imela in si ga vsekakor zasluži. Dogajanje je zanimivo, o razpletu bomo še poročali, razpravo na to temo pa lahko spremljate na minutkinem forumu.

Vir: bilanz.ch | lvmh.com

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si