minutka.si

IWC Big Pilot’s Watch - Muhammed Ali

IWC.Muhamed.Ali.jpgIWC je predstavil nadvse zanimivo omejeno serijo svojega velikega pilota, posvečeno slovitemu boksarju Muhamedu Aliju.

Kazalci, urni indeksi in notranjost usjenega pasu so obarvani v temno rdečo barvo, ki spominja na priljubljeno barvo njegovih boksarskih rokavic. Ostali detajli številčnice in šivi notranjega dela usnjenega pasu so beli, tako kot kratke hlače, s katerimi je Ali v svojem značilnem slogu nastopal v boksarskih ringih.

IWC je uro predstavil na dobrodelni prireditvi Celebrity Fight Night 2012. Posebej za ta namen so izdelali unikaten primerek IWC Big Pilot’s Watch Muhammed Ali iz belega zlata, okrašen s podpisom boksarja.

IWC.Big.MA.jpg

Legendarni boksar Muhamed Ali, z rojstnim imenom Cassius Marcellus Clay mlajši, je trikratni svetovni boksarski prvak v težki kategoriji in velja za najboljšega boksarja v težki kategoriji doslej. Znan je po svojem neobičajnem boksarskem slogu, ki ga je opisal z besedami: "Lebdi kot metulj, piči kot čebela", ter po tem, da je z zmerjanjem povsem zmedel svoje nasprotnike in jih tako lažje zbil na tla.

Muhammad.Ali.wins.jpg

Po zaključku svoje kariere je zaradi posledic poškodb, ki jih je utrpel pri boksu zbolel za Parkinsonovo boleznijo. Leta 1999 ga je znana športna revija Sports Illustrated proglasila za športnika stoletja, BBC pa za športno osebnost stoletja. Alijev najboljši prijatelj in fotograf Howard Bingham o šampionu pripoveduje: "Nikdar več ne bo njemu podobnega in večjega atleta od Mohameda Alija".

muhamed.ali.jpg

IWC Big Pilot’s Watch Muhammed Ali bo ekskluzivno na voljo izključno v izbranih butikih IWC v ZDA v samo 250 primerkih.

Vir: iwcblog.com | sl.wikipedia.org

Otvoritev butika IWC v NYC :
 
Muhamed Ali v ringu :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si