minutka.si

Audemars Piguet in Michael Schumacher

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

AP.MSC.jpgSedemkratni svetovni prvak F1 Michael Schumacher je postal nov ambasador družine Audemars Piguet.

Michael Schumacher je poznan kot največji dirkač F1 vseh časov, saj je lastnik kar nekaj najbolj prestižnih naslovov v svetu motošporta. Na seznamu njegovih sijajnih dosežkov je 68 pole positionov, 91 zmag, 154-krat pa je stal na odru za zmagovalce.

Lani je Michael Schumacher javnost presenetil z novico o ponovnem vstopu v svet F1. Skupaj z Rossom Brawnom, s katerim sta osvojila kar 7 naslovov, se je pridružil ekipi Mercedes GP Petronas Formula One Team.

V letu 2011 bo Michael  poskušal osvojiti osmo krono F1, ekipa pa mu obljublja bolid, ki bo do vseh potankosti ustrezal njegovemu slogu vožnje.

Michael Schumacher je poznan kot dolgoleten in strasten zbiratelj prestižnih ur. Strast do znamke Audemars Piguet deli s svojim prijateljem in bivšim izvršnim direktorjem ekipe Scuderia Ferrari, sedaj predsednikom Fie, Jeanom Todtom.


Audemars Piguet in Michael Schumacher slovita tudi po dobrodelnih projektih. Leta 1992 je AP osnoval fundacijo za ohranitev gozdov, del zaslužka pa vseskozi namenja številnim okoljevarstvenih projektom. Michael Schumacher je ustanovitelj fundacije za pomoč žrtvam poplav v vzhodni Nemčiji in žrtvam tsunamija.

Leta 1996 je Michael postal Unescov ambasador dobre volje za pomoč otrokom iz manj razvitih okolij pri izobraževanju in drugih osnovnih potrebah. Vrsto let finančno podpira tudi mednarodni Inštitut za možgane in hrbtenični mozeg (ICM), katerega logo ponosno nosi na svojem dirkaškem kombinezonu F1.

AP.royal.oak.MSC.1.jpgAP je že dolgo prisoten v moto športu. Njegovi ostali trije ambasadorji prav tako prihajajo iz vrst F1, in sicer so to: Jarno Trulli, Rubens Barrichello in Sebastien Buemi.

Michael Schumacher in Audemars Piguet bosta združila moči in ustvarila omejeno serijo zapestne ure, za katero obljubljajo do sedaj še nikoli viden dizajn in povsem nove tehnične rešitve. Do takrat pa Michael nosi časomer Audemars Piguet - Royal Oak Offshore.

Vir: audemarspiguet.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si