minutka.si

Putinova zbirka zapestnih ur

Putin.Watch.12.jpgRuski predsednik ali car Putin, kot ga nekateri imenujejo, živi vse prej kot skromno življenje.

Publikacija ruske oporečniške skupine Solidarnost je objavila članek, v katerem razkriva zanimive podrobnosti o Putinovi lastnini. Na različnih javno objavljenih fotografijah so na predsednikovi desni roki (Putin nosi uro na desni roki) prepoznali 11 ročnih ur najboljših prestižnih znamk. Vrednost ur naj bi bila po njihovi oceni več kot pol milijona evrov in naj bi tako kar za 6-krat presegala predsednikovo letno plačo.

Najbolj zanimiva v zavidljivi zbirki ruskega predsednika Vladimirja Putina in hkrati ena najdražjih ur na svetu je prav gotovo biser nemškega urarstva A. Lange & Söhne - Tourbograph "Pour le Mérite". Ura, ki je vredna kar 390.000 €, je izdelana iz platine, njen mehanizem premore Tourbillon, pas iz krokodilje kože pa je ročno šivan.

Putin.A.Lange.and.Sohne.1.jpg

Putin.A.Lange.and.Sohne.jpg

Druga na seznamu je Patek Philippe ref. 5140G z večnim koledarjem in luninimi menami. Uro, ki je izdelana iz belega zlata, cenijo na 45.000 €.

Putin.Patek.Philippe.Moonphase.Perpetual.Cal.jpg

Putin nosi še nekaj ur, ki so vredne 20.000 € ali manj, te so: A. Lange & Söhne iz belega zlata, pet ur Blancpain med njimi Leman Aqua Lung Grande Date ter Leman Flyback, Breguet - Marine 5817, Patek Philippe - Calatrava in IWC - Pilot's Watch Mark XV (na slikah si sledijo v naštetem vrstnem redu).

Putin.Lange.Sohne.jpg

Putin.Blancpain.Aqua.Lung.jpg

Putin.Blancpain.Flyback.jpg

Putin.V.Breguet.Marine.1.jpg

Putin.V.Patek.Philippe.Calatrave.jpg

Putin.IWC.Mark.XV.jpg

V državi, kjer se 20 milijonov ljudi komaj prebije skozi mesec, se razkošno življenje predsednika zdi vsaj nespoštljivo. Očitke, ki se nikakor ne skladajo s podobo o skromnem človeku, ki jo kaže v javnosti, Putin zavrača s komentarjem, da gre za čenče oziroma "smrkelj, ki teče iz nosov zahodnih novinarjev".

Vir: rtvslo.si | slike: putin-itogi.ru, vedomosti.ru

Solidarnost razkriva (ru) :

Komentarji   

0 #1 car 13:01 12-09-2012
Kaj pa tvezite. Za Carja se tako življenje ja spodobi :lol:
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si