minutka.si

Messi - zlat igralec z zlato uro

leo_messi.AP.jpg

Lionel Messi je že četrtič zapored osvojil prestižno nagrado Zlata žoga (Golden Ball - Ballon d'Or) in tako postal edini nogometaš na svetu, ki mu je to uspelo.

"Je preprosto najboljši nogometaš na svetu. Izjemno nadarjen igralec, ki kot za šalo preigrava nasprotnike in trese njihovo mrežo, izvrsten timski igralec. Leo Messi je kot da prihaja z drugega planeta. Z žogo med svojimi nogami je čudež, ki ga ni možno pojasniti," je s ponosom zapisal švicarski urar Audemars Piguet, s katerim je Messi pred dvema letoma podpisal pogodbo o partnerstvu. Njegova zgodba pa ni bila vedno tako bleščeča, saj se je dolgo časa boril z nevarno boleznijo, ki jo je z izjemnim pogumom in trudom, pa tudi s pomočjo nogometnega kluba Barcelona, ki je verjel vanj, na koncu premagal.

leo_messi_golden_ball.jpg

Argentinski nogometaš je odkril ure Audemars Piguet leta 2005. Za njegov 1. ligaški naslov mu je klub podaril AP Royal Oak in rodila se je ljubezen na prvi pogled. To pa je bilo šele prvo poglavje zgodbe, saj je Messi postal zbiratelj ur Royal Oak, kasneje ambasador znamke, sedaj pa ima uro, ki nosi njegovo ime.

AP.Leo.Messi.44.jpg

Omejena serija Audemars Piguet Royal Oak Leo Messi Chronograph je na voljo v treh različicah. V 500 primerkih iz plemenitega jekla, 400 iz rožnatega zlata in 100 primerkih izdelanih iz platine. Razlik med izvedenkami je malo. Glavne so v barvnih niansah, materialih, iz katerih so ure izdelane, in seveda v cenah. 25.000€ je potrebno odšteti za različico iz plemenitega jekla, 42.000€ za zlato in 68.000€ za platinasto izvedenko. Vseh 1000 kupcev bo svoje ure dobilo v privlačnih usnjenih škatlah okrašenih s podpisom slavnega nogometaša. Uro poganja izvrsten hišni avtomatski mehanizem AP calibre 2385, ki prikazuje ure, minute, male sekunde, datum in kronograf.

AP.Messi.1.jpg

AP.Messi.2.jpg

AP.Messi.3.jpg

Vir: audemarspiguet.com 

Messi - FIFA Ballon d'Or 2012 :

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si