minutka.si

TAG Heuer - Carrera Heuer-02T Black Phantom

TAG Heuer resnično zna presenetiti. Medtem ko je lani šokiral z novico o svoji prvi pametni uri, je na letošnjem Baselworldu udaril s popolnim nasprotjem, Carrero s hišnim tourbillonom.

                         

TAG Heuer je sicer z razvojem in-house mehanizmov pričel že pred nekaj leti. S prvim, calibre 1887, je urarsko javnost nekoliko razočaral, saj se je izkazalo, da so inženirji delno kopirali japonski Seiko. Zgodbo je TH nadaljeval s kronografom CH80, ki naj bi ga vgrajeval v boljše modele svojih ur, a je iz nejasnih razlogov zaenkrat žal ostalo le pri besedah. Letos pa je po vseh teh spodrsljajih presenetil s horološkim presežkom - flying tourbillonom. Presenečenje je toliko večje, ker je, kot je znano, tourbillon izjemno zahtevna komplikacija, ki zahteva ogromno izkušenj in znanja. Z njim se zato ponaša le peščica najuglednješih urarskih znamk, kot so: Breguet, Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, A. Lange & Sohne, Audemars Piguet in še nekatere.

Kakorkoli že, na letošnjem najprestižnejšem urarskem dogodku smo TAG Heuer Carrera Heuer-02T Black Phantom s Tourbillonom lahko videli in celo otipali. Kot so pri TAG Heuerju povedali, je bil navdih za kaliber Heuer-02T (T pomeni tourbillon) že omenjeni CH80. Kletka flying tourbillona je izdelana iz karbona in titana. Mehanizem ima 65-urno rezervo navitja in je, kot se spodobi, uradno certificiran kronometer.

Ohišje črnega fantoma je sestavljeno iz 12 delov, vsi pa so izdelani iz titana. Ura je zaradi tega izjemno lahka. Sam izgled odslikava DNK znamke in je tipično Carrerovski. Kljub temu Black Phantom deluje izjemno prestižno in elegantno, predvsem zaradi mikroskopsko natančne izdelave, geometrijsko popolnih linij in transparentne zasnove številčnice, ki razkriva del mehanike in njegovo visokost - tourbillon. Omeniti velja še športno eleganten pas iz aligatorjeve kože, prevlečen z zaščito iz kavčuka.

Presenečenj pa s tem še ni konec, saj je Carrera Heuer-02T Black Phantom na voljo v omejeni seriji 250 primerkov za manj kot 20.000 CHF (18.000 €), kar je absolutno najnižja cena med tourbilloni, ki so trenutno naprodaj.

Vir: presscorner.tagheuer.com

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si