minutka.si

Chopard - Mille Miglia 'Racing Colours'

Chopard bo 30. obletnico kolekcije športnih kronografov Mille Miglia proslavil z omejeno serijo petih modelov 'Racing Colours'.

Kolekcija Mille Miglia je dobila ime po istoimenski vzdržljivostni avtomobilistični dirki, ki je potekala od leta 1927 do 1957 v Italiji. Ekipe iz različnih držav so se predstavile z avtomobili v nacionalnih barvah, in sicer: Italija v značilni rdeči barvi 'Rosso Corsa', Nemci v 'Speed Silver' srebrni, Britanci v tradicionalni zeleni 'Racing Green', 'Vintage Blue' modra je bila rezervirana za Francoze, ki so tekmovali z Bugattiji in s Talboti ter rumena 'Speed Yellow', kot zaščitni znak Belgijcev.

Chopard vsako leto predstavi nov model, ki vsakič posebej obudi kakšno zanimivo podrobnost iz dobrih starih časov avtomobilizma. Tako bo tudi letos, še več, na Baselworld 2018 bomo lahko videli kolekcijo petih kronografov v barvnih kombinacijah ekip Italije, Nemčije, Britanije, Francije in Belgije. Oblikovalcem gre vsa pohvala, saj so ustvarili res lepe primerke ur, ki bodo gotovo pravi magnet za zbiralce. Tudi zato, ker bo vsak od petih modelov na voljo v samo 300 primerkih.

42 mm ohišje je ravno pravšnje velikosti, lepo zaobljeno in skoraj brez lunete. Lep detajl, čeprav smo sicer vajeni, da so kronografi opremljeni z zajetnimi računskimi lunetami. Številčnica spominja na instrumentne plošče tistih časov, pri čemer je vsak posamezen model odet v že omenjene barve. Barvna shema je vtisnjena tudi v dno ure. Ta razkriva tudi posebej dekoriran mehanizem, ki še najbolj spominja na ETA 2894-2. Športen karakter se kaže tudi na pasu, ki je z zunanje strani perforiran in prešit z barvnimi šivi, z notranje pa spominja na sled gum. Če vprašate za ceno, točnih podatkov še ni. Ocenjuje pa se, da bi se ta morala gibati okoli 4.000 €.

Vir: chopard.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si