minutka.si

Baselworld 2019 - kaj se dogaja?

 

Dobra dva tedna pred začetkom Baselworld 2019 smo končno dobili nekaj uradnih in uporabnih informacij glede prireditve.

Po odhodu skupin Swatch in Movado težko še govorimo o največjem svetovnem urarskem dogodku. Organizator se je zaradi tega znašel pred kupom izzivov in glede na skope uradne informacije gre sklepati, da ima ekipa Baselworld izredno veliko dela. Šele pred dnevi so namreč objavili končen seznam razstavljavcev, grafičnega načrta pa še vedno ni. 

Vsi se seveda sprašujemo kaj bo zapolnilo ogromno vrzel, ki je nastala na mestu, kjer smo videvali Omego, Rado, Breguet, Blancpain, Longines, Glashütte Original in ostale znamke iz skupine Swatch. Predvidevamo in upamo lahko, da bodo priložnost na vročih lokacijah dobile druge znamke, ni pa to seveda nujno. Razloga sta dva. Organizator obljublja spremembo koncepta in namerava na praznih mestih vzpostaviti nekakšne oaze za druženje, počitek in podobno. Drug, bolj verjeten razlog pa so močno zasoljene cene na top lokacijah, zato je vprašanje ali bomo tam sploh videli manj zveneča imena ali pa bomo lahko, kot rečeno, namesto tega zgolj pili (pre)drago kavo.

Nekaj stvari pa je vseeno jasnih. Baselworld bo potekal od 21. - 26. marca, torej bo še en dan krajši kot lani. Znan je tudi seznam znamk, ki bodo, kot napovedujejo, vse, brez izjeme predstavile svoje novosti. Poglejmo nekaj večjih urarskih imen, ki v Baslu še vztrajajo: Rolex, Patek Philippe, Tudor, TAG Heuer, Zenith, Hublot, Chopard, Bulgari, Breitling, Frederique Constant, MB&F, Oris, Urwerk, Bulova, Chronoswiss, Bell & Ross, Laco, Nomos, Victorinox, Voutilainen, Czapek, Seiko in še kakšna. Znano pa je še nekaj. Od prihodnjega leta bo Baselworld sledil ženevskemu SIHH. Sejma sta namreč dosegla dogovor, da bosta odslej zaradi organizacijskih in praktičnih razlogov časovno sledila eden drugemu. Vsekakor zelo dobrodošla novost.

Pričakovanja so letos na račun velikega števila neznank ogromna. Vsi pa lahko le upamo, da ne bo preveč razočaranj in da bo Baselword ponovno našel svoje mesto pod urarskim soncem, ki mu roko na srce tudi pritiče. Minutka bo letos v Baslu v okrnjeni obliki, vseeno pa lahko spremljate dogajanje na forumu, twitterju in facebooku.

Vir: baselworld.com

minutka.si minutka.si minutka.si