minutka.si

Tag Heuer predstavlja hišni kaliber 1887

in_house_caliber_1887_tag_heuer.jpgV počastitev 150. obletnice blagovne znamke, TAG Heuer, ki ni nikoli skrival svoje športne naravnanosti, predstavlja povsem hišni mehanizem Cronograph Calibre 1887.

Mehanizem je sestavljen povsem iz lastnih delov. Številka 1887 predstavlja leto iznajdbe oscilajočega kolesca - inovativne rešitve kronografskih mehanizmov.

Po besedah Jean-Christophe Babina, CEO podjetja TAG Heuer, je podjetje potrebovalo skoraj štiri leta za konceptualizacijo in pričetek proizvodnje novega mehanizma. Za uresničitev tega zahtevnega projekta je TAG Heuer porabil več kot 13 milijonov evrov in dodatno zaposlil 45 strokovnjakov.

TAG.calibre.1887_.jpgMostovi, osnovne plošče in ostali ključni elementi mehanizma so proizvedeni s pomočjo TAG Heuerjevih preciznih CNC strojev. Proces izdelave tehnološko izredno zahtevnih mehanizmov poteka v posebnih prostorih v popolni odsotnosti prahu, posebej zgrajenih v novem krilu tovarne Chaux-de-Fonds. Za končni izdelek se tako pričakuje popolnost brez primere v svetu urarstva.

Polno navit avtomatski mehanizem bo zagotavljal spoštljivo rezervo navitja 40-50 ur. TAG Heuer je oznanil, da prihajajoč mehanizem ne pomeni, da bodo opustili sodelovanje z drugimi proizvajalci mehanizmov, kot so: ETA, Zenith in Dubois-Depraz, s katerimi je sodeloval tudi do sedaj.

Vir : watch-happening.blogspot.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si