minutka.si

TAG Heuer - Carrera Heuer 02

TAG Heuerjeva legendarna Carrera letos praznuje 55. obletico obstoja. Na Baselworld 2018 bodo v ta namen predstavili nov model - Carrera Heuer 02.

Kolekcijo TAG Heuer Carrera je leta 1963 ustvaril nedavno preminuli Jack Heuer, ime pa je dobila po slavni in zelo zahtevni avtomobilski dirki iz 50. let prejšnjega stoletja, Carrera Panamericana Mexico. Carrera že od nekdaj simbolizira pojem moto športa. Tako je tudi pri novincu, saj je DNK prepoznaven v vsakem detajlu in to kljub temu, da je ura močno posodobljena.

Najprej poglejmo ohišje. Na voljo je v dveh velikostih, in sicer 43 in 45 mm. Slednje ima dodatno funkcijo GMT, več podrobnosti pa bo TH oznanil na tiskovni konferencu na Baselworld 2018. Kot vsak pravi športni stroj je tudi Carrera Heuer 02 izdelana iz vrhunskih materialov. Ti so: plemenito jeklo, jeklo obdelano s PVD in keramika. Koncept modularnih ur smo pri Tagu spoznali že pri modelih Connected, uporabili pa so ga tudi pri novincu. Posledica tega je kar 13 različnih kombinacij glede na izbiro urnega modula, ramen in pasov. Pri slednjih kupci lahko izbirajo med kavčukom, jeklom, keramiko in usnjem.

Ostanimo še malo pri izgledu. Kot rečeno, Carrera ohranja svoj karakter in ostaja prepoznavna. Kljub temu pa z nekaterimi detajli kaže v svojo smer, pri čemer imam predvsem v mislih izrazite, ostre linije in skeletirano  številčnico. Poleg velikosti ure bo le-ta verjetno predmet razprav in različnih pogledov, osebno pa mi ni preveč všeč, ker slabo vpliva na preglednost. A kot rečeno, stvar okusa, svoje bo povedala prodaja.

Verjetno je pri TAG Heuer Carreri Heuer 02 najbolj zanimiv mehanizem, to je avtomatski kaliber Heuer 02. TAG Heuer je po nekaj letih in številnih nezavidljivih spodrsljajih končno uspel predstaviti povsem lasten mehanizem. Čeprav kaliber Heuer 02 v resnici ni čisto nov. Njegove korenine segajo nekaj let v preteklost, ko je TAG Heuer razkril razvoj hišne mehanike s kodnim imenom Caliber 1969. Ta je bila kasneje preimenovana v produkt namenjen prodaji - CH 80. Vgradili so ga celo v nekaj modelov Carrer CH 80, a po kratkem času, iz še danes ne čisto jasnih razlogov, potihoma umaknili iz prodaje. Kot rečeno, sedaj je očitno zrel za proizvodnjo in je debitiral v lani predstavljeni Heuer Autaviji. Za konec poglejmo še cene, te se bodo za osnovne modele začele pri 4.500 evrih.

Vir: tagheuer.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si