minutka.si

Vse Novice

Eberhard & CO. – Tazio Nuvolari 336

Eberhard_TazioNuvolari336.1.jpg

Prestižno urarstvo in motošport sta že dolgo tesno povezana. Ena takšnih zgodb prihaja iz švicarskega podjetja Eberhard & Co.

                         

Davnega leta 1935 je italijanski dirkač Tazio Nuvolari s svojo Alfa Romeo 16C na hitri cesti Florence-Mare dosegel za tiste čase izjemen hitrostni rekord 336 km/h in se s tem za vedno zapisal v zgodovinske anale motošporta. Eberhard je dosežek z italijanskih dirkališč počastil z omejeno serijo časomera Tazio Nuvolari 336. Ura bo na voljo v natančno 336 primerkih, toliko, kolikor je znašal hitrostni rekord. 

Eberhard_TazioNuvolari336.back.jpg

Avtomatska športna ura z jeklenim ohišjem dimenzij 45 mm je opremljena s črno keramično luneto. Ta za boljšo vidljivost v temi nosi luminiscenčne oznake nad urnimi indeksi. Številčnica je skrbno obdelana in z rdečimi vložki spominja na instrumentno ploščo športnih avtomobilov. S pomočjo pomožne številčnice s srebrno obrobo na številki 6 prikazuje rezervo navitja, na številki 12 pa drug časovni pas (funkcija GMT). Dno ure je opremljeno z napisom Tazio Nuvolari in serijsko številko omejene serije. Športnemu duhu sledi tudi pas ure, ki je usnjen in obšit z rdečimi šivi.

Vir: eberhard-co-watches.ch

 
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si