minutka.si

Mido - Multifort Datometer

Baselworld 2018 je blizu in nas zaradi nekaterih čudovitih primerkov, ki jih urarske znamke pred tem razkrivajo, še toliko bolj drži v napetosti. Ena takšnih, za katero komaj čakam, da jo vidim v živo, je tudi Mido Multifort Datometer.

Mido letos praznuje 100. obletnico obstoja znamke. Temu spoštljivemu dogodku je posvetil omejeno serijo 1918 (leto ustanovitve podjetja) primerkov ur, ki skoraj do potankosti posnemajo osnovne značilnosti čudovitega izvirnika iz leta 1939. Najbolj značilen je prikaz datuma, za katerega skrbi sredinsko nameščen kazalec. Ta se zaključuje z rdeče obarvanim polmesecem, ki objame datumske oznake na obodu številčnice. Kazalci za prikaz ur, minut in datuma so pozlačeni. Za dobro vidnost v temi poskrbi luminiscenčen premaz, kar je pri klasičnih urah redko, a hkrati tudi precej uporabno.

40 mm veliko ohišje, ki je nekoliko večje od izvirnika, v sebi nosi avtomatski Calibre 80 (osnova ETA C07.611). Kot pove ime samo ima kar 80-urno rezervo navitja. Mehanizem je čudovito okrašen in na ogled skozi transparentno dno. Uri je pripet pas iz rjavega usnja. Ohišja Mido Multifort Datometer so pozlačena, na voljo pa bo tudi dodatna omejena serija 100 primerkov izdelanih iz zlata. Cena ur še ni znana.

Vir: midowatches.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si