minutka.si

Vse Novice

Breitling - Transocean Chronograph 1915

Breitling.Transocean.1915.1.jpg

Breitling Transocean Chronograph 1915 je ura, ki posrečeno združuje moderen dizajn s 100 let starimi vizualnimi elementi.

                         

Ura je nastala v posvetilo natanko 100 let staremu modelu ročne ure, pri kateri je Breitling gumb kronografa inovativno iz navijalne krone prestavil na številko 2. Ustavimo se najprej pri pregledni številčnici. Tej pristaja srebrna barva, ki lepo poudari pridih časa v katerem je nastal izvirnik. Natančen opazovalec bo zelo verjetno hitro postal pozoren na desno od obeh številčnic kronografa. Ta ima podaljšane oznake na 3, 6 in 9 minut. Zakaj je temu tako uradno ni znano, a bojda so oznake povezane z mednarodnimi telefonskimi klici, ki so jih včasih obračunavali v 3-minutnih časovnih intervalih. Zanimiv detajl. Povejmo še, da je Breitling v uro vgradil popolnoma nov hišni kaliber B14 na ročno navijanje.

Breitling.Transocean.1915.2.jpg

Ohišje Breitling Transocean Chronograph 1915 je precej veliko, saj meri 43 mm. Oblikovalci so uri pripeli pasova iz plemenite kovine in rjavega usnja z belimi šivi. Kateri od njiju kronografu bolje pristoji je stvar okusa, a meni nekako primerneje in lepše deluje usnje. Cena ure, ki jo bomo lahko videli na Baselworld 2015 še ni znana, kupcem pa bo na voljo natančno 1915 primerkov.

Breitling.Transocean.1915.3.jpg

Vir: breitling.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si