minutka.si

Breitling - Navitimer 8 B01

 

Breitling Navitimer je dobil novega pripadnika, toda z izjemo lunete in logotipa bi težko rekel, da je v sorodu z ostalimi člani družine.

Breitling Navitimerji, kot smo jih poznali dosedaj, so najbrž najbolj prepoznavne ure te blagovne znamke. Značilna in komaj pregledna pilotska navigacijska skala ter luneta, ki spominja na rob kovanca, sta prepoznavna elementa, zaradi katerih je Navitimer postal legendaren, kot je. In razen slednjega novinec po svojem izgledu nekako ne sodi poleg.

inspiration

Kakorkoli, novo vodstvo očitno prinaša nove odločitve. Breitling Navitimer 8 B01 je namreč prva ura odkar je direktorski stolček zasedel Georges Kern, prej član uprave skupine Richemont. Dizajn Navitimer 8 je kakopak posvetilo zapuščini Breitlinga, s čimer je celo povezano njegovo ime. 8 je bila namreč oznaka oddelka 'Huit Aviation Department' (huit v francoščini pomeni 8), ki se je v 30-letih ukvarjal z letalskimi kronografi v kokpitih letal. 8 pa zato, ker so imeli ti kronografi rezervo navitja 8 dni. Breitling Navitimer 8 B01 ga ima nekoliko manj, in sicer 70 ur, kar pa je za ročne ure še vedno zelo spodobno. In ko smo že pri mehanizmu je potrebno povedati, da uro poganja hišna kronometerska avomatika B01.

Zanimvo je tudi, da so se v časih, ko so v trendu zmanjševanja velikih urnih ohišij, kreatorji odločili za 43 mm premer. Zaradi lunete, ki je pomaknjena do skrajnega roba, pa ura deluje še večja kot v resnici je. Vodstvo Breitlinga je sicer napovedalo tudi manjše, 41 mm različice z drugimi komplikacijami. Zanimivo bo torej spremljati kako se bodo odzvali kupci. Breitling Navitimer 8 B01 bo na voljo do poletja za ceno 6.100 €, videli pa ga bomo lahko na Baselworld 2018.

Vir: breitling.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si