minutka.si

Baselworld 2018, 22.–27. marec

Največji sejem urarstva in nakita na svetu, ki vsako leto spomladi poteka v švicarskem Baslu, se krči in spreminja strategijo.

V primerjavi z lani bo na Baselworld 2018 kar za polovico manj razstavljalcev, in sicer od 600 do 700 (lansko leto 1300). Prav tako bo manjši tudi razstaviščni prostor in to kar za tretjino, pri čemer najvišje nadstropje, ki je za potrebe sejma nastalo leta 2008 in v katerega so investirali 360 milijonov evrov, sploh ne bo več v uporabi. "Prisiljeni smo bili v zniževanje kakovosti ali pa v zmanjšanje števila razstavljavcev", je povedala Sylvie Ritter, direktorica Baselworlda. "Odločili smo se za slednje, saj naš dogodek ne gradimo na količini, ampak na kvaliteti. Sodelovanje bomo ponudili samo tistim globalnim znamkam, ki sledijo našemu konceptu in izpolnjujejo kriterije". Skrajšuje pa se tudi trajanje dogodka. Lanskih 8 prireditvenih dni bodo letos skrajšali na 6.

Kakorkoli, organizatorji so morali spremeniti strategijo, saj jih je v zadnjih letih zapustilo kar nekaj prominentnih znamk, kot so Hermes, Dior, Girard-Perregaux, Ulysse Nardin in pa butični proizvajalci ur: Christophe Claret, Speke-Marin, HYT, Kari Voutilainen, MB&F in Urwerk. Omenjeni so odšli h konkurenci SIHH v Ženevo, ki se dogaja ravno te dni. Kako se bodo na spremembe odzvali sedma sila in obiskovalci, bomo videli v kratkem.

Minutka bo kot vsako leto tam, spremljate nas lahko na povezavah: Baselworld 2018, Facebooku, Twitterju in našem forumu.

Vir: forbes.com | baselworld.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si