minutka.si

Rolex - Cellini Moonphase

Kot pravijo, preden greš naprej je včasih dobro pogledati, kje si že bil. Rolex se s kolekcijo Cellini v svojem slugu po več kot pol stoletja poklanja klasičnim, elegantnim uram.

Rolex se je dolgo časa (več kot uspešno) otepal očitkov, da kljub popolnosti in nesporni najvišji možni kakovosti, ki jo vgrajuje v svoje ure ne posega v segment najbolj prestižnih komplikacij in klasičnih ur. Svoje oboževalce je namreč več kot pol stoletja pustil čakati preden je spet predstavil nekaj takega. Rolex je v 50. letih že proizvajal dva takšna modela, referenci 6062 in 8171 (na sliki), sicer ne več kot pol leta, sta pa zaradi svoje redkosti postali izredno iskani med zbiratelji. Od leta 2014 se, kot rečeno, Rolex popolnoma v svojem slogu vrača s kolekcijo tradicionalnih ur Cellini. Ta obsega modele: Time, Date, Dual Date in na lanskem sejmu Baselword 2017 predstavljen Moonphase. V tokratnem prispevku bom govoril o slednjem.

Rolex Cellini Moonphase (ref. 50535) je več kot samo 'moonphase'. Hišni kaliber 3195 namreč prikazuje ure, minute, velike sekunde, datum in pa lunine mene z astronomsko natančnosto 122 let, in še takrat bo treba mehaniko korigirati za en sam dan. Impresivno. Avtomatski mehanizem teče z natančnostjo -2/+2 sekund na dan, kar potrjujeta certifikata C.O.S.C. in Rolexov Superlative Chronometer. 5-letna garancija se tako zdi samo še logična posledica.

Vrhunsko tehniko skriva 39 mm veliko ohišje izdelano iz 18-karatnega 'Everose' zlata, poliranega do visokega sijaja. Ure, minute, sekunde in datum prikazujejo kazalci, ki slonijo na eni sami - osrednji osi. Zlate oznake in kazalci na nežno belem ozadju poudarijo razkošno eleganco, katere vrhunec je prikaz luninih men na številki 6. Ta je nekoliko drugačen kot smo ga sicer vajeni pri tovrstni komplikaciji in zahteva nekaj privajanja. Sestavljen je iz premičnega diska v globoki modri barvi s simboloma polne in prazne lune. Polna luna je izdelana iz tanke ploščice čisto pravega meteorita. Lastnik Rolex Cellini Moonphase tako za slabih 25.000 € na roki nosi košček vesolja v uri, ki je zaradi tega unikat.

Vir: rolex.com | monochrome-watches.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si