minutka.si

Tudor - Heritage Black Bay Bronze

Bron je in! Kar nekaj lepih ur iz brona smo letos lahko videli na baselskem sejmu ur in nakita. Takšna prihaja tudi iz Tudorja.

                         

Tudor Heritage Black Bay Bronze je različica serije Black Bay, katere ohišje je izdelano iz trenutno zelo trendovskega materiala - brona. Bron se za izdelavo ohišij ur skorajda ne uporablja. Nekaj ur, ki smo jih prvič videli letos, pa je dobilo takšna ohišja povsem z razlogom, in sicer preprosto zato, ker so - diverji. Bron je namreč material, na katerega slana voda nima uničujočega učinka, zaradi česar je pogosto uporabljan v navtiki. Kljub temu, da bron ne korodira, pa material oksidira. To pomeni, da površina dobi nekakšno zaščitno prevleko (patino), k sreči očem prijetno. Ta je odvisna od načina uporabe, kar vsakemu izdelku posebej da izgled, ki je lasten samo njemu.

43 mm veliko satinirano ohišje deluje robustno in samosvoje, a kljub temu očem privlačno. Svojega potapljaškega porekla ne skriva, ampak ga za razliko od ostalih bratov v kolekciji močno poudari, tudi zato, ker je ohišje za 2 mm večje. Posrečeno so oblikovalci izbrali tudi barvo lunete in stevilčnice. Ta je tropsko rjava. V rjavo-rumenih barvnih odtenkih je tudi pas ure. Na voljo sta dva, eden je izdelan iz umetno staranega usnja, drugi pa iz posebne tkanine, za katero navdih so našli pri materialu v uporabi za izdelavo reševalnih padal francoske mornarice.

Za konec pa še biser, ki je očem skrit. Tudor je za prikaz ur, minut, sekund in datuma namesto ETA kalibra uporabil nov hišni mehanizem MT5601, ki je debitiral v modelih North Flag in Pelagos. Certificiran kronometer MT5601 premore kar 70-urno anatomijo navitja, nemirki pa energijo dovaja spirala iz silicija, ki je odporna na škodljive vplive magnetnega polja. In še ena vznemirljiva novica, priporočena cena za Tudor Heritage Black Bay Bronze je 3.500 eur.

Vir: tudorwatch.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si