minutka.si

Heuer - Monza Chronograph Calibre 17

Heuer.Monza.2016.1.jpg

TAG Heuer na Baselworld 2016 praznuje 40-obletnico osvojitve prvega naslova prvenstva F-1, ki ga je v Monzi za Ferrari privozil legendarni avstrijski dirkač Niki Lauda.

                         

Heuer_Monza_2016.F_1.jpg

Ob tej priložnosti je leta 1976 Jack Heuer, pravnuk ustanovitelja znamke, dizajniral čudovit kronograf in ga poimenoval Heuer - Monza. V tem času je bil Heuer namreč uradni časomerilec ekipe, Ferrari pa se je rad identificiral z Monzo. Zaradi tega se je napis Monza začel pojavljati na številčnicah njihovih ur. Monza kronograf je tedaj precej izstopal. Bil je popolnoma črn in opremljen s tahimetrsko in pulzomer skalo ter z za dirkaški šport značilnimi rdečimi kazalci.

Heuer.Monza.2016.2.jpg

Heuer Monza Chronograph s svojim izročilom, lepoto in skladnostjo navdušuje tudi 40 let kasneje. Tokratna inkarnacija Monza Chronograph je druga po vrsti, prve je bila ura deležna leta 2000. Ohišje je iz prvotnih 39 zraslo na 42 mm in postalo bolj mišičasto.

Heuer_Monza_2016.tris.jpg

Novi so tudi materiali, zaradi titana je Monza Chronograph sedaj precej lažja. Površina ohišja je prevlečena s titanovim karbidom, s čimer so dosegli večjo odpornost in črn mat videz. Športen duh dopolnjuje črn usnjen pas, ki je v slogu trikrakih volanov starinskih dirkaških avtomobilov, opremljen z velikimi okroglimi luknjami. Dno ure krasi rdeče obarvan logo Heuer z napisoma Monza in serijsko številko.

Heuer.Monza.2016.back.jpg

Heuer Monza Chronograph poganja TAG Heuerjev calibre 17, ki prikazuje ure, sekunde, datum in funkcije kronografa. Enak mehanizem je vgrajen tudi v nekaterih drugih 'vintage' modelih TAG Heuer ur, kot je na primer Jack Heuer 80th Anniversary Carrera. Monza Chronograph Calibre 17 bo na voljo v omejeni seriji 1976 primerkov in zelo verjetno je, da bodo zaloge hitro pošle. O njeni ceni za enkrat še ni veliko znanega.

Vir: tagheuer.com 

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si