minutka.si

ORIS – Carl Brashear Limited Edition

Oris_CB_diver.2.jpg

Oris bo na Baselworld 2016 predstavil svojo prvo uro, izdelano iz brona.

                         

Za nove izdelke iz brona je značilna gladka in sijoča površina, ki pa, odvisno od uporabe, s časom zaradi oksidacije dobi značilno patino. To za ure iz brona pomeni, da zaradi različnega načina nošenja površina vsake posebej postane samosvoja - unikatna. Čeprav se bron za izdelavo ur skoraj ne uporablja, pa je bil ta material za Carl Brashear Limited Edition izbran s posebnim namenom. In to zato, ker so iz brona narejene čelade za globinsko potapljanje.

Oris_CB_diver.1.jpg

ORIS Carl Brashear je posvečen izjemnemu potapljaču ameriške vojaške mornarice Carlu Brashearju. Carl je pri svojem delu izgubil nogo, kljub temu pa je hotel postati potapljač. Mornarica ga zaradi invalidnosti ni hotela sprejeti v službo, kar pa nikakor ni želel sprejeti. Zaradi neskončne želje postati potapljač, neverjetne vztrajnosti, trme in napornega dela, mu je naposled tudi uspelo. Po njegovi neverjetni zgodbi je bil leta 2000 posnet celo film z naslovom Men of Honour.

Oris_CB_diver.3.jpg

ORIS – Oris Carl Brashear Limited Edition meri v premeru 42 mm in ima značilen potapljaški videz, k čemur sodi tudi enosmerno vrtljiva 60-minutna luneta. Ura tesni do 100 m. Poganja jo Orisov Caliber 733, ki temelji na avtomatskem mehanskem mehanizmu Sellita SW200. Izdelana bo v omejeni seriji 2000 primerkov, njena cena pa bo okvirno 2.400 eur

Vir: oris.ch
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si