minutka.si

Chopard - L.U.C Regulator

Chopard_LUCRegulator_1.jpg

Značilnost regulatorjev je ta, da imajo kazalce za prikaz ur, minut in sekund na ločenih številčnicah.

                         

V 19. stoletju so bile takšne ure nekaj povsem običajnega in šele kasneje so se pojavile tehnično bolj napredne rešitve z več kazalci na eni sami osi. Chopard bo na Baselworld 2016 v poklon tistim časom predstavil izjemno privlačno klasiko z imenom - L.U.C Regulator.

Chopard_LUCRegulator_2.jpg

Ura je čudovita interpretacija preteklosti v moderni preobleki. Za odlično berljivost skrbi siva satinirana številčnica, s štirimi simetrično razporejenimi pomožnimi številčnicami, ki prikazujejo rezervo navitja, ure, drug časovni pas (GMT) in sekunde. Kazalec za prikaz minut so oblikovalci postavili v središče sredinske številčnice, med 20. in 25. minuto pa počiva datumsko okence.  

Chopard_LUCRegulator_3.jpg

Mehanski kaliber L.U.C 98.02-L dopolnjuje prestiž 43 mm velikega zlatega ohišja in se navija ročno. Ponaša se s kar dvema odličjima, ki dokazujeta njegovo horološko suverenost, to sta C.O.S.C. certifikat in pa Ženevski pečat. Kaliber s pomočjo štirih navijalnih bobnov zagotavlja neverjetno 9-dnevno zalogo navitja. Estetsko celoto Chopard L.U.C Regulator zaokroža ročno šivan pas iz aligatorjeve kože.

Vir: Chopard.com/baselworld

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si