minutka.si

Frederique Constant - Horological Smartwatch 2016

FC_MotionX_1.jpg

Na lanskem sejmu ur in nakita v Bazlu je Frederique Constant kot eden prvih švicarskih proizvajalcev predstavil svojo pametno uro.

                         

Letos bo Horological Smartwatch dobila naslednika in kot se za horološko pametno uro spodobi ta navzven bolj spominja na klasično uro, kot pa na plastične izdelke, ki smo jih pod tem imenom vajeni (Samsung Galaxy, iWatch, Pebble, ipd). Temno modro ozadje očem prijetne številčnice prekriva urna skala s pozlačenimi rimskimi številkami in klasičnimi kazalci. Pomožna številčnica na številki 6 prikazuje datum in odstotek načrtovanih aktivnosti, ki smo jih predhodno pripravili glede na dinamiko naših dnevnih aktivnosti (gibanje, spanje, ipd).

FC_MotionX_2.jpg

Povsem drugačna zgodba se odvija v notranjosti 42 mm velikega pozlačenega ohišja. Za delovanje, prikaz funkcij, zvočna opozorila in povezavo z zunanjo pametno napravo skrbi že uveljavljen MotionX® modul. Ta mora biti za pravilno delovanje sinhroniziran z aplikacijo MotionX-365®, ki je na voljo za iOS in Android platformo. Presenetljiva je avtonomija delovanja ure, saj baterija, ki napaja MotionX® modul in kvarčni kaliber FC-285, zdrži celi dve leti in pol brez potrebe po dodatnem polnjenju.

FC_MotionX_3.jpg

Cena Frederique Constant Horological Smartwatch bo verjetno podobna lanskemu modelu, to je okoli 1.000 eur. Uro bodo predstavili na Baselworld 2016.

Vir: frederique-constant.com
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si