minutka.si

Hamilton Khaki Field Mechanical 38 mm

Hamilton je obudil svojo nekdanjo vojaško uro, ki je bila zelo popularna med ameriškimi vojaki v času vietnamske vojne.

Khaki Field Mechanical 38 mm je navdihnil enako velik model iz leta 1969 z imenom 'Hacked'. S pojmom heking, ki ga zelo dobro poznamo danes, nima prav nobene povezave. Hacked je namreč zmogljivost mehanizma, ki ustavi sekundni kazalec, kadar izvlečemo krono. To nam pride prav takrat, ko želimo uro nastaviti na točen čas, med vojno pa je vojakom omogočala sinhronizacijo ur.

Hamilton Khaki Field Mechanical 38 mm s svojo tipično vojaško robato, preprosto in pregledno podobo ohranja skoraj enak videz kot izvirnik. Nova sta luminiscenčen premaz, ki je precej boljši, in pa mehanizem. Mehanika na ročno navijanje je, kot veleva karakter ure, robustna, torej ETA 2804-2. Premore zgolj 42-urno rezervo navitja, kar pomeni, da bo uro treba ročno navijati vsak dan. Celotno podobo lepo zaokroži NATO pas v vojaško zeleni barvi z detajli iz svetlo rjavega usnja.

Hamilton Khaki Field Mechanical je možno kupiti le preko uradne spletne trgovine, njegova cena pa ni pretirana, saj znaša le okoli 380 €. Uro bomo lahko videli na Baselworld 2018.

vir: hamiltonwatch.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si