minutka.si

Frederique Constant - Classic Worldtimer Manufacture Green Dial

 

Frederique Constant bo na Baselworld 2018 predstavil novo različico poznanega modela Classic Worldtimer Manufacture v zeleni barvni shemi.

'Citizen of the world' je vzdevek za Classic Worldtimer ženevske manufakture Frederique Constant. Prijel se ga je zato, ker zna prikazovati čas kateregakoli časovnega območja na zemeljski obli. Za boljšo orientacijo je številčnica celo opremljena z imeni 24 glavnih mest svetovnih časovnih pasov ter prikazom dneva in noči. Kot nalašč za tiste, ki veliko in daleč potujejo. Na številki 6 je pomožna datumska številčnica, ura pa prikazuje še ure, minute in sekunde.

Funkcije ure poganja hišni avtomatski kaliber FC-718 z 42-urno zalogo navitja. Vse, vključno s komplikacijo 'worldtimer', pa je možno nadzorovati zgolj z glavno krono. To je lep tehničen in estetski dosežek, saj kljub kopici funkcij ura ni opremljena z dodatnimi gumbi, ki bi morda skazili sicer eleganten in skladen dizajn.

Do tu pravzaprav ni nič novega v primerjavi z lanskim modelom. Nova je barvna shema, ki je toktrat v agleških aristokratskih zelenih odtenkih. Cene Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture bo podobna lanskim modelom, in sicer 3.550 €.

vir: frederiqueconstant.com

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si