minutka.si

TAG Heuer proslavlja 150. obletnico z novim modelom Silverstone kronografa

silverstone_chronograph_tag_heuer_watches.jpgV počastitev 150. obletnice ustanovitve podjetja, ki bo leta 2010, bo TAG Heuer predstavil prenovljen Silverstone kronograf, ki krasi marsikatero zbirko TAG Heuer ur.

Prvi Silverstone je ugledal luč sveta leta 1974. Ura je takoj pritegnila veliko pozornosti zaradi svoje edinstvene oblike. Ovalna oblika ure je simbolizirala prenovljene ovinke dirkališča v Silverstonu.

Dizajn tega TAG Heuerjevega kronografa nekoliko spominja na slovito kvadratno uro - Monaco. Pred predstavitvijo Monaca izdelovalci ur še niso bili sposobni izdelati dovolj zanesljive vodoodporne ure kvadratne oblike, zato so izdelovali le ovalne. TAG Heuer je prebil led s patentirano rešitvijo in hkrati s čisto kvadratno geometrično obliko.

Oba modela, izvorni TAG Heuer  Monaco in Silverstone, vsebujeta enak mehanizem - Chronomatic Calibre 11, revolucinaren mehanizem, prvi avtomatski z mikro rotorjem. Ustrezal je najstrožjim zahtevam za pridobitev naziva kronometer. Pred razvojem Calibre 11 so kronografi nosili krone na položaju 3 in to zaradi lažje uporabe ter priročnosti. Calibre 11 je TAG Heuerjevim dizajnerjem za modela Monaco in Silverstone omogočil postavitev krone na položaju 9.

case_back_silverstone_chronograph_tag_heuer_watches.jpgZadnja različica TAG Heuer Silverstone vsebuje prenovljen mehanizem Calibre 11, z vgrajenim Dubois-Depraz modulom.

TAG Heuer krasi originalen hišni logo na številčnici. Številčnica, izdelana v modri in rjavi barvi, ima dodatna dva prikazovalnika na številki 3 in 9, kot tudi datum na številki 6. Na desnem boku sta gumba štoparice na številkah 2 in 4. Številčnica je zaščitena z rahlo izbočenim safirnim steklom, z dvojnim proti refleksnim učinkom.

TAG Heuer Silverstone  krasi perforiran pas iz aligatotrjeve kože v barvi številčnice. Ura bo na voljo v omejeni izdaji 1.500 kosov za vsako barvo. Cena ure bo okoli 4.500 €.

Vir : watch-happening.blogspot.com  

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si