minutka.si

Omega De Ville 4-Counters Co-Axial Chronograph

ind-de-ville-4-counters-co-axial-chrono-omega

Slavni Omega De Ville kolekciji se je pridružil nov član De Ville 4-Counters Co-Axial Chronograph. Časomer predstavlja izjemen design in tehnično dovršenost. Ura bo na voljo od februarja 2010.

Časomer je poseben zaradi štirih dodatnih številčnic kronografa, nameščenih okoli osrednjih kazalcev. Ohišje je iz fino brušenega nerjavečega jekla in meri 41 mm. Kovinski pas sestavljajo fino brušeni vzdolžni členi, ki jih povezujejo po štirje tanki visoko polirani navpični členi. Trojno pregibno varnostno zaponko krasi ličen hišni logotip. Časomer je vodoodporen do 100 m. 

Temno siva metalna številčnica z rdečimi detajli prevzame s svojo zapleteno konstrukcijo. Štirje dodatni prikazovalniki kronografa so nameščeni rahlo izpod glavnih kazalcev. Številčnici imata dve odprtini, nad osjo kazalca je prikazan dan v tednu, na številki 6 pa datum. Številčnica je zaščitena z rahlo izbočenim safirnim kristalnim steklom, odpornim proti praskam.

Kronograf prikazuje pretečene sekunde, minute, ure in celo dni.

Srce Omege De Ville 4-Counters Counters Co-Axial Chronograph je avtomatski hišni mehanizem Calibre 3890. Calibre 3890 je Omegin legendarni mehanizem Co-Axial Escapement, ki letos praznuje 10. obletnico obstoja. Značilnost tega mehanizma je zmanjšano trenje med deli, ki si izmenjujejo energijo. S tem se zmanjša potreba po servisiranju mehanizma in poveča stabilnost delovanja, kar posledično vpliva na večjo točnost. Polno navit mehanizem zagotavlja 52 urno rezervo navitja in niha s frekvenco 28,800 a/h (alternanc - polnihajev na uro). 

Vir : watch-happening.blogspot.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si