minutka.si

Omega - Speedmaster Moonwatch METEORITE

Omegina kolekcija Speedmaster je bogatejša za kronograf, obogaten s koščkom čisto pravega izvenzemeljskega telesa.

                         

 

OMEGA Speedmaster 'Grey Side of the Moon - Meteorite' je v smislu materialov, iz katerih je izdelan, zagotovo prava poslastica za ljubitelje visoke tehnologije kot tudi estetike. Pojdimo lepo po vrsti. Zajetno ohišje s premerom 44.25 mm je narejeno iz visokotehnološke sive keramike, posamezni vidni detajli pa so obdelani z 18K Sedna™ zlatom. Veliko pozornosti so namenili na pogled zelo privlačni luneti s tahimetrsko skalo. Izdelana je iz kombinacije silicija in omegine Ceragold™ zlitine, kar zagotavlja izjemno trajnost in odpornost na mehanske poškodbe.

Posebno pozornost si zasluži številčnica, pridobljena iz rezine pravega meteorita z značilnim sivim vzorcem, kar pomeni, da je vsaka zase popolnoma unikatna. Inženirji so kot osnovo izbrali kos meteorita Gibeon, ki je padel na Zemljo na območje današnje Namibije pred nekaj milijoni leti. 50 odtenkov sive posrečeno razbijeta rdeča detajla, to sta: napis Speedmaster na številki 12 in rdeča konica sekundnega kazalca.

In še nekaj besed o mehaniki. Ta je vrhunska, saj so uro opremili s preizkušenim 'high-tech' hišnim kalibrom 9300. Kronograf s samodejnim navijanjem poganja Co-Axial zaskočni mehanizem, 60-urna rezervo navitja pa zagotavljata dva vzmetna bobna.

Omega - Speedmaster Moonwatch Chronograph METEORITE prihaja v dveh različicah. Razlika med njima je v zaponki, ki je v enem primeru izdelana iz omeginega tradicionalnega materiala ardillon, v drugem pa iz titana. Pa še cena. Za košček vesolja na svojem zapestju bo potrebno odšteti slabih 13.000 eur.

Vir: omegawatches.com

Komentarji   

0 #1 Filip 17:29 31-01-2017
60 minutna rezerva navitja? Ni prav veliko.
Verjetno 60 urna rezerva?!
Citat

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si