minutka.si

Omega - Speedmaster Automatic Racing Dial

Letošnje leto je zelo pomembno za Omego, saj praznuje 60. obletnico svojega kultnega kronografa Speedmaster Moonwatch.

                         

 

Omega je pred prihajajočim Baselworld 2017 tako že razkrila nekaj novosti, kakšnega asa pa bodo do takrat gotovo še potegnili iz rokava. Za začetek si poglejmo čudovit športen kronograf Speedmaster Automatic Racing Dial. Ime ure pove vse. Tokratna izvedenka Speedmastra, ki na videz precej spominja na TAG Heuer Carrero Racing se odkrito spogleduje z motošportom. Njena številčnica namreč močno posnema videz instrumentne plošče športnih avtomobilov, analognih se razume. Zanimiva, z oranžnimi detajli okrašena številčnica ima namesto treh le dve pomožni številčnici kronografa, s tem da ena prikazuje skupaj ure in minute, druga pa sekunde.

Luneta, ki kraljuje nad 44.25 mm velikim ohišjem, nosi tahimetrsko skalo in je izdelana iz materiala, za katerega Omega zagotavlja, da je kar tri-krat trši od jekla. Funkcije ure poganja avtomatski Omegin Master Chronometer kaliber 9900 s Co-Axial zaskočnim mehanizmom in 60-urno rezervo navitja. Športen duh zaokroži mikro perforiran usnjen pas z luknjicami, ki razkrivajo oranžno osnovo iz kavčuka.

Omega Speedmaster Moonwatch Automatic Master Chronometer Racing Dial bo kupcem na voljo od aprila 2017 po priporočeni ceni 7,700 eur.

Vir: omegawatches.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si