minutka.si

Omega - uradni časomerilec ZOI Pyeongchang 2018

 

Omega bo na letošnjih zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pyeongchangu že 28. v zgodovini uradni merilec časa.

Prvič je Omega ta izziv sprejela leta 1932 v Los Angelesu, ko je najboljšim športnikom na svetu merila čas z zgolj 30 'split-second' kronografi. Za primerjavo, danes to počne s kar 450 tonami opreme! V počastitev letošnjim igram Omega med drugim predstavlja dve omejeni seriji časomerov, in sicer: Seamaster Aqua Terra "Pyeongchang 2018" in Seamaster Planet Ocean 600 M "Pyeongchang 2018". Poglejmo slednjega.

Ura s 43.5 mm ohišjem, prihaja v barvah zastave Južne Koreje, modre in rdeče. To velja tako za številčnico in luneto, kot tudi za pas. Številčnica je poznana z modelov serije Seamaster, posebnost je le luneta. Ta je izdelana iz polirane modre keramike (ZrO2) z izjemo površine prvih 15 minut, ki jo prekriva rdeča guma. Privito dno z oznakami PyeongChang 2018 in serijsko številko razkriva hišno mehaniko - vrhunski Co-Axial Master Chronometer kaliber 8900 z METAS certifikatom. Omenimo še pas ure, ta je narejen iz tekstila in gume v enakih barvnih kombinacijah kot ohišje.

Oba modela z oznako "Pyeongchang 2018" bosta prav gotovo zanimiva med zbiratelji. Ti bodo morali z nakupom pohiteti, saj bodo izdelali le seriji z natančno 2018 primerki. Omege Seamaster Aqua Terra in Seamaster Planet Ocean 600 "Pyeongchang 2018" v Sloveniji ne bo možno kupiti, bosta pa zato zagotovo na ogled na Baselworld 2018.

Vir: omegawatches.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si