minutka.si

Omega - Globemaster Master Chronometer Annual Calendar

Omega.Globemaster.Annual.Calendar.1.jpg

Na lanskem sejmu ur in nakita v švicarskem Baslu je Omega med drugim predstavila dve novosti v enem, in sicer linijo ur Globemaster opremljeno s Co-Axial Master Chronometer kalibri.

                         

Seriji Globemaster se bo na Baselworld 2016 pridružil nov model, to je Globemaster Master Chronometer Annual Calendar. Ura je od ostalih članov družine nekoliko večja, saj namesto 39 v premeru meri 2 mm več. To pa še ni vse. Dobila je tudi novo in uporabno funkcijo. Poleg ur, minut, sekund in datuma prikazuje tudi mesece. Za zanimivo in privlačno 'pai pan' številčnico so oblikovalci poiskali navdih pri Omeginem modelu Constellation iz leta 1952. Srebrno ozadje se odlično ujema z modrimi kazalci in oznakami, estetsko in elegantno celoto pa zaokroži modro niansiran pas iz aligatorjevega usnja.

Omega.Globemaster.Annual.Calendar.dial.jpg

Novinec je opremljen z zadnjim dosežkom, ki je nastal v laboratorijih in ob izdatni pomoči ekipe 'Swatch Group' to je nov, Co-Axial Master Chronometer kaliber. Calibre 8922 poleg C.O.S.C. nosi tudi METAS certifikat, s katerim Omega od lani opremlja vse svoje nove mehanizme, ki so odporni na magnetno polje jakosti 15.000 gaussov. Testiranje po novi metodi METAS je zahtevnejše od C.O.S.C., o tem smo že pisali in si lahko preberete na tej povezavi.

Omega.Globemaster.Annual.Calendar.2.jpg

Vse Omegine fane, kamor prištevam tudi sebe, bo navdušila še cena. Ta je le nekaj več od 7.000 eur, kar je za izdelek s takšnimi lastnostmi in karakterjem precej sprejemljivo.

Vir: omegawatches.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si