minutka.si

Frederique Constant - Classic Worldtimer Manufacture

Frederique Constant bo na Baselworld 2017 predstavil novo različico poznanega modela Classic Worldtimer Manufacture.

                         

 

'Citizen of the world' je vzdevek za Classic Worldtimer ženevske manufakture Frederique Constant. Prijel se ga je zato, ker lahko prikazuje čas kateregakoli časovnega območja na zemeljski obli. Za boljšo orientacijo je številčnica celo opremljena z imeni 24 glavnih mest svetovnih časovnih pasov ter prikazom dneva in noči. Kot nalašč za tiste, ki veliko in daleč potujejo. Na številki 6 je datumska pomožna številčnica, ura pa prikazuje še ure, minute in sekunde.

Funkcije ure poganja hišni avtomatski kaliber FC-718 z 42-urno zalogo navitja. Vse, vključno s komplikacijo 'worldtimer', pa je možno nadzorovati zgolj z glavno krono. To je lep tehničen in estetski izziv, saj kljub kopici funkcij ura ni opremljena z dodatnimi gumbi, ki bi kazili končen eleganten izgled.

Do tu pravzaprav ni nič novega. Nova je barvna kombinacija, ki je naravnost fantastična. Čokoladno rjava številčnica se namreč izredno lepo dopolnjuje s pozlačenim ohišjem in temno rjavim pasom. Cene Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture še niso razkrili, verjetno pa ne bo dosti drugačna od ostalih različic, za katere je bilo potrebno odšteti dobrih 3.000 €.

Vir: swisstime.ch

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si