minutka.si

Vse Novice

Swatch - Sistem51

Swatch.Sistem51.jpg

Swatch je na letošnjem Baselwordu predstavil revolucionarno uro z avtomatskim mehanskim mehanizmom, ki sliši na ime Sistem51. Ura je dobila ime po mehanizmu, ki je sestavljen iz natančno 51 delov, medtem ko jih imajo običajni vsaj dvakrat več. To pa še ni vse. Mehanizem Sistem51 je prvi na svetu, ki je v celoti sestavljen strojno, torej ne da bi se človek dotaknil enega samega delca.

                         

Zanimivo je tudi dejstvo, da mehanizma ure ni možno ročno regulirati, saj ga v zaključni fazi izdelave umerijo lasersko. Mehanizem odlikuje kar 90-urna rezerva navitja. Skoraj v celoti je izdelan iz posebne zlitine ARCAP (zmes bakra, cinka in niklja), ki jo odlikuje izjemna odpornost na negativne vplive magnetnega polja. Vsi deli so med sabo zvarjeni, na koncu pa pritrjeni z enim samim vijakom. Ohišje iz visoko kakovostne plastike je hermetično zaprto in tako popolnoma zaščiteno proti vdoru prahu in vlage.

Swatch.Sistem51.movement.jpg

Ura privlačne modre barve ima zanimivo in lepo številčnico, ki prikazuje Kopernikov heliocentrični sistem. Pri Swatchu pravijo, da tako kot je Kopernik v središče svojega sistema postavil sonce, tudi njihov Sistem51 izhaja iz središča - iz enega vijaka. Swatch Sistem 51 bo kupcem, zaenkrat v obliki, ki smo jo predstavili, na voljo letos v oktobru, njena cena pa bo predvidoma okoli 90 €.

Swatch.Sistem51.1.jpg

Vir: swatchgroup.com

Swatch Sistem51 :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si