minutka.si

Vse Novice

Audemars Piguet - Royal Oak Offshore Titanium Grande Complication

AP_Royal.Oak.Grande.jpgAudemars Piguet bo na SIHH 2013 predstavil svoj prvi Royal Oak Offshore, ki je opremljen s hišnim mehanizmom Grande Complication.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Titanium Grande Complication je na pogled izrazito športna ura, ki se poleg mišičastega videza lahko pohvali tudi z izjemno mehaniko. Avtomatski kaliber 2885 je namreč poln presežkov, saj se ponaša s komplikacijami, ki jih znajo ustvariti le najboljši.

AP ref. 26571IO.OO.A002CA.01 prikazuje naslednje funkcije: ure, minute, male sekunde, večni koledar, split-second (rattrapante) kronograf, minutno repeticijo in lunine mene.

AP Calibre 2885 je tudi estetski biser. Za to so poskrbeli skrbni in natančni mojstri, ki so prav vse detajle mehanizma (ta je sestavljen iz kar 648 posameznih delov) oplemenitili s končno ročno obdelavo, njihovo delo pa lahko občudujemo skozi transparentno dno.

AP.Royal.Oak.Grande.Back.jpg

Ohišje ure je izdelano iz brušenega titana in v premeru meri 44 mm. Okoli številčnice je z osmimi vijaki privita značilna osem-kotna luneta iz črne keramike, črne barve pa je tudi masiven pas iz kavčuka. Prosojna številčnica je kljub temu, da ponuja celo paleto informacij dovolj dobro berljiva in pregledna.

AP_Royal.Oak.Grande.Dial.jpg

Številčnica iz safirnega stekla razkriva notranjo lepoto ure. Štiri pomožne številčnice prikazujejo: male sekunde, funkcije kronografa, lunine mene ter večni koledar (datum, dan v tednu, mesec, teden v letu in prestopno leto). Veliki, za Royl Oak značilni kazalci prevlečeni s svetlečo snovjo, prikazujejo ure in minute ter split-cesond funkcijo kronografa.

AP.Royal.Oak.Grande.2.jpg

Cena Audemars Piguet Royal Oak Offshore Titanium Grand Complication še ni znana. Po vsej verjetnosti pa ne bo odločilen element pri nakupu, saj bodo lasnike našli zgolj trije primerki.

Vir: audemarspiguet.com

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si