minutka.si

Vse Novice

Hamilton Pan-Europ

hamilton.pan.europ.2011.jpgHamilton bo na sejmu Baselworld 2011 predstavil reinkarnacijo svojega všečnega kronografa iz leta 1971 imenovanega 'Pan-Europ'.

Srce novega Hamilton Pan-Europ je modificiran avtomatski mehanizem Valjoux 7753 s Hamiltonovo oznako H31. Predelan mehanizem je robustnejši in ima daljšo rezervo navitja.

Ohišje je s svojimi 45 mm kot veleva trend predimenzionirano, v skladu z novimi smernicami pa je tudi modro obarvana številčnica.

hamilton.pan.europ.1971.jpgBistvenih razlik med novincem in originalom ni. Najbolj očiten je nov položaj krone, ki je po novem na desni strani med gumboma kronografa, namesto na neobičajni levi kot pri starem modelu. Drugačen je tudi pas, novemu modelu so pripeli luknjast usnjen pas svetlorjave barve.

Ura bo v spomin na letnico njenega rojstva na voljo v samo 1971 primerkih, nostalgiki pa se bodo v vrsto za nakup lahko postavili šele konec letošnjega leta, ko bo Pan-Europ na voljo za ceno okoli 1.500 €.

Leto 1971 je bilo za Hamilton pomembno tudi zato, ker se je takrat pridružil skupini SSIH, ki se je kasneje preimenovala v današnji Swatch.

Vir: hamiltonwatch.com 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si