minutka.si

Rotonde de Cartier Astrotourbillon

cartier_astrotourbillon.jpgFrancoski proizvajalec vrhunskega nakita in prestižnih ur Cartier ponosno predstavlja nov časomer 'Rotonde de Cartier Astrotourbillon'.

Njegov največji atribut je mehanizem, manufakturni 9451 MC, katerega zaskočni mehanizem in spiralo so mojstri razvijali kar 5 let.

Tourbillon se od svojih prednikov razlikuje po nekaterih tehničnih inovacijah. Njegova posebnost je tudi izgled, saj ni integriran z mehanizmom in je umeščen med zgornji in spodnji del številčnice tako, da namesto sekundnega kazalca potuje okoli osrednje osi. 

Ta izjemen mehanizem, ki bije z 21.600 polnihaji na uro, sestavlja 187 posameznih delov. Navija se seveda ročno, rezerva navitja pa je 48 ur.

Mehanizem tega vrhunskega izdelka počiva v ohišju iz 18K belega ali rožnatega zlata s premerom 47 mm, z zgornje in spodnje strani pokritim s safirnim steklom. Krona je okrašena s safirnim cabochonom.

Prefinjen dizajn zaključuje pas iz črnega ali rjavega aligatorjevega usnja z dvojno pregibno zaponko iz 18K belega ali rožnatega zlata.

Vir: watches.infoniac.com

Video predstavitev delovanja Rotonde de Cartier Astrotourbillon :

{youtube}A-8ZL__C53g{/youtube}

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si