minutka.si

Eterna - Super KonTiki Chronograph

Eterna.Super.Chronograph.1a.jpg

Eterna je na Baselwarld 2016 predstavila nov model v svoji športni liniji KonTiki.

Lecnik_Logo.jpg

Kolekcija KonTiki je dobila ime po pogumnem raziskovalcu, etnografu, botaniku in zoologu Norvežanu Thoru Heyerdahlu, ki slovi po tem, da je leta 1947 z navadnim lesenem splavom imenovanem KonTiki (bog sonca) prečkal Pacifik.

Eterna.Super.Chronograph.splav.jpg

Opremljen je bil le z ročno izdelanim radijskim sprejemnikom, s pomočjo katerega je spremljal vreme, in s šestimi urami Eterna za pomoč pri navigaciji. Ko so novice o njegovi uspešni odpravi dosegle Švico, se je Eterna odločila, da dogodek počasti s serijo KonTiki. Ure te serije so tačas postale prepoznavne, cenjene in priljubljene med urarskimi navdušenci.

Eterna.Super.Chronograph.2.jpg

Po videzu in lastnostih je Super KonTiki Chronograph tipična 'diver' ura. Njeno ohišje je robustno in mogočno, meri kar 45 mm v premeru. Številčnica je kontrastna, z velikimi kazalci in trikotnimi urnimi indeksi, ki zagotavljajo odlično berljivost tudi v zahtevnih pogojih pod vodo. Enako uporabna je enosmerno vrtljiva visoko polirana luneta z minutnimi oznakami. Nepogrešljiv pri potapljaških urah je tudi pas iz kavčuka. Zaradi svojih lastnosti je kavčuk koži prijazen, prilagodljiv in vzdržljiv ter nezahteven za vzdrževanje. Kupcem je na njihovo željo namesto kavčuka na voljo tudi nekoliko bolj elegentna 'Milanese' zapestnica.

Eterna.Super.Chronograph.1.jpg

Funkcije ure, ki so: ure, minute, sekunde, datum in fly-back kronograf, poganja in-house mehanizem Calibre 3916A iz družine novih kalibrov 39. Gre za popolnoma na novo razvito serijo modularnih mehanizmov. Značilno za njih je, da so zgrajeni na enaki platformi, s čimer so uspeli poceniti in poenostaviti proizvodnjo. O seriji Eterninih kalibrov 39 smo na minutki že pisali, več si lahko preberetu tu. Calibre 3916A se ponaša s fly-back funkcijo, ki omogoča optimalnejše in bolj enostavno upravljanje kronografa.

Eterna.Super.Chronograph.Caliber.jpg

Eterna Super KonTiki Chronograph bo na voljo v omejeni seriji. Navdušuje pa tudi cena, saj bo različica s kavčukom na voljo za 4.650 eur, izvedenka s kovinskim pasom pa bo 200 eur dražja. Ure Eterna v Sloveniji zastopa Urarstvo Lečnik iz Celja.

Lecnik_Logo.jpg

Vir: eterna.com/en/

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si