minutka.si

Meistersinger Circularis CC108 večkrat nagrajen

Circularis.1.jpg

Meistersinger Cirkularis je poleg iF in Red Dot dizajnerskih nagrad pred kratkim prejel še tretjo - German Design Award.

MS_banner.png

Omenjene tri nagrade so izjemno priznanje tej nemški urarski manufakturi, ki je prepoznavna po urah z le enim samim kazalcem. Model Cirkularis je v kolekciji Meistersnger prisoten od leta 2014. Združuje tako mehanski perfekcionizem kot čutno in izvirno estetiko. Gre za ekskluziven izdelek, ki ga lahko ponudi izključno ta urarska hiša.

Circularis.2.jpg

V nemški manufakturi Meistersinger pravijo, da je čas lahko le relativen. Medtem ko v modernem svetu neprestano hitimo in lovimo minute, celo sekunde, pogled na njihove ročne ure sporoča ravno nasprotno. Številčnice Meistersinger ur so razdeljene v 144 5-minutnih odsekov, dolžino dneva pa merijo le z enim samim kazalcem. Počasno premikanje kazalcev tako daje vtis, da čas pravzaprav teče počasneje kot se morda zdi na prvi pogled in nam tako pomaga ujeti in doživeti trenutek, v katerem živimo. Takšen način merjenja časa poznamo iz preteklosti. Sončne ure in ure do 18. stoletja so imele namreč le en sam kazalec (prikazovalnik). Nekaj takšnih delujočih ur še vedno poznamo, ena takšnih je velika stenska ura z enim kazalcem na stolpu Westminsterske katedrale v Londonu. 

Circularis.tower.jpg

Globoko modra ali bež svetleča številčnica Meistersinger Circularis prikazuje urne indekse, tipično z vodilno ničlo (01, 02, 03 ...). Vsaka ura je razdeljena na 4 15-minutne odseke, ti pa na 3 5-minutna polja, ki so najmanjša merska enota na skali. 43 mm ohišje ure je visoko polirano in praktično brez lunete, kar uri daje privlačen klasični pridih žepnih ur. Na desni strani počiva velika krona. Čeprav je Meistersinger Cirkularis klasična ura, ji zelo pristoji visoko poliran kovinski pas. Na voljo je tudi pas, ustrojen iz aligatorjeve kože. 

Circularis.back.jpg

Robustno izdelan in lepo okrašen mehanski mehanizem MSH01 na ročno navijanje je bil posebej razvit prav za Meistersingerjeve ure, saj poganja le en sam kazalec. Kljub temu, da prikazuje samo ure, je izjemno precizen. Posebno oblikovan most razkriva 2 navijalna bobna, ki zagotavljata izjemno 120-urno zalogo navitja. Cena Meistersinger Circularis CC108 je 4.500 €.

logo_lecnik.jpg

Ure Meistersinger v Sloveniji zastopa Urarstvo Lečnik iz Celja. Na ogled imajo modele: No1, No 3, Pangaea, Pangaea Day/Date, Neo q, Salthora Meta in Perigraph.

{youtube}afHzFgZxRFg{/youtube}

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si