minutka.si

Vse Novice

Piaget - Altiplano 900P

Piaget.Altiplano.900P.1.jpg

Letos Piaget praznuje 140. obletnico ustanovitve manufakture. Ob tej priložnosti je na SIHH 2014 predstavil novost Altiplano 900P, najtanjšo mehansko uro na svetu. Ime 900P, ki ga nosi ura, je poklon kalibru 9P, prvemu Piagetovemu mehanizmu iz leta 1957.

                         

Piaget Altiplano 38mm 900P v višino meri vsega 3.65 mm. To je denimo toliko, kot je visok malo večji kovanec. Da bi dosegli takšen izjemen rezultat, so morali inženirji nekatere dele mehanizma na ročno navijanje integrirati z ohišjem. Zadnji del ohišja je tako hkrati tudi osnovna plošča. Nekateri deli mehanizma, kot sta na primer nemirka in zaskočni mehanizem, ležijo v isti ravnini kot celoten sklop številčnice. Stranski učinek takšne izvedbe (v pozitivnem smislu) je ta, da je večina mehanskih delov vidna skozi steklo.

Piaget.Altiplano.900P.dial.jpg

Poseben izziv pri zelo tankih urah je neželen vpliv zunanjega pritiska na uro, na primer v vodi. Ta namreč stisne steklo, vsaka takšna deformacija pa je v že tako majhnem prostoru, ki je na razpolago, lahko zelo moteča. Zaradi tega so razvijalci kazalce namestili nižje kot je to v navadi pri klasični zasnovi mehanizma in tako pridobili nekaj uporabnega prostora.

Piaget.Altiplano.900P.2.jpg

Končna obdelava ure je skladna z najvišjimi standardi manufakture. 38 mm ohišje je visoko polirano z izjemo spodnjega dela ure, ki je satenasto obrušen. Piaget Altiplano 900P je na voljo iz belega in rumenega zlata, njegova cena pa se bo gibala med 15.000 € in 20.000 €.

Piaget.Altiplano.900P.side.jpg

Vir: piaget.com

Piaget Altiplano 38mm 900P SIHH 2014 :

 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si