minutka.si

MB&F - Legacy Machine Perpetual

LM_perpetual.1.jpg

Butični proizvajalec vrhunskih horoloških čudes MB&F predstavlja novost - Legacy Machine Perpetual.

                         

MB&F je v sodelovanju z neodvisnim irskim urarjem Stephenom McDonnellom ustvaril prelep časomer, ki se ponaša z izjemno privlačnim in-houseperpetual calendarkalibrom. Večni koledar je v urarskem svetu poznan kot prestižna in tradicionalna komplikacija, pri Legacy Machine Perpetual pa je razvit popolnoma na novo. Velja za eno bolj zapletenih komplikacij, saj mehanika pravilno prikazuje različne dneve mesecev, vključno z 29. februarjem, ki se ponovi le na vsaka 4 leta (prestopno leto). Kaliber je v ohišje postavljen tako, da ga je možno opazovati tako skozi številčnico od zgoraj kot tudi s spodnje strani. Mehaniko, ki sestoji iz 581 komponent, nadzira patentiran, t.i. “mechanical processor”. Tradicionalna zasnova tovrstnih kalibrov prinaša nekaj težav. Zaradi kompleksnega sistema mehanskih delov mehanizem namreč postane izjemno občutljiv, MB&F pa se je z novo zasnovo uspel tem težavam izogniti.

LM_perpetual.2.jpg

Številčnica je veličastna kombinacija tehnike in uporabnosti. Nad mehanizmom lebdijo štiri okrogle pomožne številčnice, ki prikazujejo naslednje funkcije: na številki 12 ure in minute, na številki 3 dan v tednu, na številki 6 mesece, na številki 9 pa je retrogradni prikaz datuma. Tu sta še dva majhna kazalca, eden na številki 4, ki prikazuje rezervo navitja (72 ur), in drugi na številki 7, katerega naloga je retrogradni prikaz prestopnih let. Središče številčnice je tipično za nekatere modele ur tega proizvajalca rezervirano za oscilator. Ta je pritrjen na dve nosilni gredi, hladna mehanika pa z njegovim delovanjem resnično oživi

LM_perpetual.4.jpg

MB&F Legacy Machine Perpetual bo na voljo v dveh različicah, in sicer v omejeni seriji po 25 primerkov s 44 mm ohišjem iz rdečega zlata in z ohišjem iz platine enakih dimenzij. O estetskih presežkih ure ne bomo izgubljali časa, naj slike povedo več kot besede. Časomer bomo lahko videli na Baselworld 2016.

LM_perpetual.3.jpg

LM_perpetual.5.jpg

Vir: mbandf.com/
 
 

Dodaj komentar

Varnostna koda
Osveži

minutka.si minutka.si minutka.si