minutka.si

Welcome, Gost
Username: Password: Remember me
Tehnične debate o urah, zanimive povezave, dodatna oprema.

TOPIC: Glede rednih servisov in »generalne«

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15343

• Skiro
  • Skiro avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 2
Zame je primerna cena servisiranja ure z mehanizmom ETA 2824 okrog 50.-Eur brez rezervnih delov.

Please Prijava or Registriraj se to join the conversation.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15350

• airking
  • airking avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski poznavalec
  • Urarski poznavalec
  • Thank you received: 43

Skiro napisal: Zame je primerna cena servisiranja ure z mehanizmom ETA 2824 okrog 50.-Eur brez rezervnih delov.

Veliko sreče pri iskanju mojstra, ki ti to naredi za ta denar. Koliko ur pa misliš, da se zamudiš pri komplet servisu tega mehanizma? No, če ga dobiš bi rad videl kako to naredi za ta denar....

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15351

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Airking_Smem postavit konkretno vprašanje:
Omega 2500 Co_axial. Nova ura. 5x v tednu nošenje 10 ur in ob nedeljah 2 uri. Torej je v teku 365 dni v letu. Pazljivo ravnanje. Če ne upoštevamo nasvetov Omega_e, po koliko letih je res smiseln in potreben servis, kaj je pri tem servisu potrebno menjat(če sploh) in narediti ter cena tega servisa ?
In isto vprašanje za, potem še, naslednji servis ?

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15352

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

Tomahawk napisal: Airking_Smem postavit konkretno vprašanje:
Omega 2500 Co_axial. Nova ura. 5x v tednu nošenje 10 ur in ob nedeljah 2 uri. Torej je v teku 365 dni v letu. Pazljivo ravnanje. Če ne upoštevamo nasvetov Omega_e, po koliko letih je res smiseln in potreben servis, kaj je pri tem servisu potrebno menjat(če sploh) in narediti ter cena tega servisa ?

Uro s to mehaniko ima kolega. Prvih nekaj let je tekla izjemno tocno, po cemer ta mehanizem slovi. Po nekje 7 je bilo odstopanje vse vecje, nakar je ura v dveh letih postopoma zacela teci zelo po svoje. Na roki jo ima prakticno 7/24/356.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15353

• criptus
  • criptus avatar
  • Nedosegljiv
  • Moderator
  • Moderator
  • Thank you received: 417

Tomahawk napisal: Airking_Smem postavit konkretno vprašanje:

Uro s to mehaniko ima kolega. Prvih nekaj let je tekla izjemno tocno, po cemer ta mehanizem slovi. Po nekje 7 je bilo odstopanje vse vecje, nakar je ura v dveh letih postopoma zacela teci zelo po svoje. Zaradi tega je bil servis seveda neizogiben. Na roki jo ima prakticno 7/24/356.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15354

• Tomahawk
  • Tomahawk avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 25
Torej z let OK, potem z večjimi oscilacijami še 2 leti in nato servis ?
Je bilo obdobje zadnjih dveh let destruktivno za mehanizem in se je dalo še vse lepo "poštimati" ali je
prišlo do večjih kvarov.

(Vedno pri teh/takšnih debatah imam v mislih očetovo DOXA_o, ki je letnik 1907, kupil jo je tam nekje 1946 leta in je tekla tam nekje do leta 2000, potem je ni več nosil. Ostala je nam, njegovim otrokom. Jaz jo sedaj vsaka dva meseca za dva dni navijem in TEČE, TEČE... Seveda je začela odstopati. Sem jo odprl in nastavil kompas IN, je spet vse v redu. Zamislite si, koliko časa IN NI FUČ !
Sedaj pa naj bi pri novih sodobnih mehanizmih vse skupaj vzel vrag, če jo po 5 letih ne nesemo k urarju, da zamenja ključne dele ?!)
In, da ne bi kdo mislil, še ena takšna ura je v predalu. Ima 40 let manj in TEČE, TEČE, brez servisov, razen..
Obe sta bili vmes SAMO NAMAZANI in OČIŠČENI.
Saj ni res, saj lažem, kajneda.)

Last Edit: od Tomahawk.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15355

• sablfish
  • sablfish avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Tik, tak, tik, tak, booom!
  • Thank you received: 50
Nisem urar, bi pa to primerjal s hroščem l.65 in novim SLR-om. Prvi je narejen, da zdrži čim dlje, saj so takrat služili s prodajo izdelkov, potrebno pa je le menjavati olje, svečke, filtre... Danes je pomemben performance, služijo pa s storitvami (celo preračunavajo, da določen del zdrži do max. X let).
Tvoja Doxa teče ampak daleč od enakomernosti v različnih položajih, temperaturah, vlagi itd. In še bo tekla na tak način. Co-axial bi pa jaz najkasneje po 10-ih letih na generalko poslal. Če seveda ni že prej večjih odstopanj pri teku.

If only I had known, I should have become a watchmaker
A. Einstein

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15356

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Airking zanima me, pri kateri urarski hiši si zaposlen ?
Criptus, če se to ne sklada z pravili foruma glede oglaševanja, mu pač ni treba odgovoriti.

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15357

• Shadow
  • Shadow avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski expert
  • Urarski expert
  • Thank you received: 97
Jaz sem bil pri pooblaščenem servisu, čeprav se trudijo, solidno razočaran.
Privoščili so si nekatere, lahko bi se reklo začetniške napake, ki si jih enostavno ne bi smeli privoščiti.
Verjetno je kriva naša prekmurska ubogljivost, da nisem naredil večje "štale".

Glede rednih servisov in »generalne« pred 10 let 8 mesecev #15362

• Drago
  • Drago avatar
  • Nedosegljiv
  • Urarski učenec
  • Urarski učenec
  • Thank you received: 4
Pozdravljeni

Imam CERTINO DS ACTION DIVER AUTOMATIC z ETO 2824-2 staro tri leta. Vsako leto nesem uro na test vodotesnosti k priznanemu celjskemu urarju g. Lečniku, ki je izmeril tudi točnost teka in ura dnevno povprečno pridobi nekje 8 sekund, kar se mi zdi zelo zadovoljiv rezultat, glede na to, da je ura nonstop na roki. Naj povem, da nosim uro 24/7/365, razen kadar delam kakšno delo kjer so prisotni prah in tresljaji. G. Lečnik mi je povedal, da se da še točnost malenkost zregulirati. Ura do sedaj še ni bila odprta, da bi bila menjana tesnila ali karkoli drugega in moram priznati, da sem presenečen nad vzdržljivostjo, tesnjenjem, točnostjo itd... No pa saj so ETA 2824-2 mehanizmi poznani kot "work horse". Naslednje leto sva se z g. Lečnikom zmenila, da prinesem uro na generalni servis. Cena? Ja okoli 170€ za generalni servis mehanizma, poliranje ohišja in kovinskega pasu in seveda vse kar spada zraven. Ja mogoče se komu zdi veliko, vendar raje plačam za opravljen servis, na kar je eno leto garancije in tako vem, da bo ura naslednjih pet let tekla tako kot mora. O ceni pa ne morem razpravljati ali je visoka ali ne, ker sem samo urarski navdušenec in se ne spoznam na urarsko delo.
Vem, da se CERTINA ne more primerjati z OMEGO ali ROLEXOM (OMEGA mogoče drugo leto, ROLEX pa upajmo čez pet do sedem let :)), vendar je to moja prva mehanska ura in me je presenetila.

LP vsem.

minutka.si minutka.si minutka.si